Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Το νησί «υποδέχτηκε» στο λιμάνι του το πρώτο «Green Pass» πλοίο!

14 Μαϊος 2021 16:06

Η πρώτη μέρα της απελευθέρωσης των μετακινήσεων με πλοίο, έφθασε και ήταν η σημερινή, Παρασκευή 14 Μαΐου.

Μετά από πολύμηνο περιορισμό στα ακτοπλοϊκά ταξίδια λόγω των μέτρων για την αποφυγή διασποράς της νόσου Covid – 19, το νησί της Πάρου «υποδέχτηκε» σήμερα στο λιμάνι του το πρώτο «Green Pass» πλοίο της γραμμής που δεν ήταν άλλο από το Blue Star Delos.

Στο «Green Pass» Blue Star Delos, τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τα οποία οι επιβάτες έπρεπε να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, rapid test ή self test 24 ωρών, ή βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση έως εννέα μήνες.

Το πλοίο προσέγγισε το λιμάνι της Πάρου πριν το μεσημέρι και οι μαζικά πρώτοι επισκέπτες του νησιού αποβιβάστηκαν. Η περιοχή πήρε και πάλι ζωή καθώς η κίνηση αυξήθηκε, παραμένοντας ωστόσο συγκρατημένα ζωηρή.

Οι επισκέπτες της πρώτης μέρας της απελευθέρωσης των ταξιδιών ήταν μεν αρκετοί, χωρίς όμως η συνολική εικόνα της κίνησης να παραπέμπει σε ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο, πόσο μάλλον σε καλοκαίρι
Ήταν απλώς μια πρώτη «ελεύθερη» μέρα μετά τους μακρούς χρονικά περιορισμούς, που σηματοδότησε ανοδικές τάσεις τουριστικής ροής στο νησί…

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr