Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Εγκαίνια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ στις Καμάρες παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή

01 Ιουνίου 2021 16:33

Το πρωί της Τρίτης 1η Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Καμαρών, τα εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πάρου.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέττα Μακρή, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κ. Μπιζάς, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας κ. Κ. Ροκονίδας, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Λογγοβάρδας, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων της Πάρου.

Οι ομιλητές, εξήραν τη σημασία του γεγονότος ότι για πρώτη φορά στην Πάρο δημιουργείται ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Επισήμαναν επίσης, ότι το ειδικό σχολείο θα συμβάλλει στην προαγωγή της ισότιμης εκπαίδευσης και κατάρτισης των παιδιών αυτών, με στόχο την συμβολή τους στην παραγωγική διαδικασία.

20210601_115038.jpg 20210601_115801.jpg 20210601_115949.jpg

20210601_120019.jpg 20210601_120049.jpg 20210601_120055.jpg

20210601_121525.jpg 20210601_123357.jpg 20210601_125920.jpg

20210601_125922.jpg 20210601_131256.jpg

Ο Διευθυντής του Ενιαίου Ειδικού σχολείου, κ. Φραγκίσκος Κεφάλας τονίζοντας τη σημασία του σχολείου κατ΄αρχάς για τα παιδιά, δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία της συνεκπαίδευσης που δεν είναι άλλη από την εκπαιδευτική διαδικασία στο φυσικό χώρο των παιδιών αυτών, δηλαδή στις ήδη υπάρχουσες δομές εκπαίδευσης του νησιού και να ευχηθεί αυτό να γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Επίσης, ο Διευθυντής, ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος και ο επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας, επισήμαναν τη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών στη διαμόρφωση, συντήρηση και διατήρηση των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του πρώην δημοτικού σχολείου Καμαρών, στο οποίο είναι εγκατεστημένο σήμερα το σχολείο ειδικής εκπαίδευσης.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμαρών, κ. Α. Σκαραμαγκάς, στην ομιλία του, έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορική διαδρομή του πρώην δημοτικού σχολείου, στο εδώ και 27 συναπτά έτη έργο του Συλλόγου αναφορικά με την πλήρη διαμόρφωση και διατήρηση των χώρων του, αλλά και στη σημασία της ίδρυσης του νέου ειδικού σχολείου για τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ικανότητες όπως χαρακτηριστικά είπε, που είναι όλα τους παιδιά μας.

Ομιλία Προέδου Π.Σ Καμαρών Πάρου

Σας καλωσορίζουμε στις Καμάρες.
Στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Καμαρών.
Έχουμε τη χαρά να καλωσορίζουμε επίσης σήμερα στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου, ένα νέο σχολείο που εγκαταστάθηκε εδώ και λίγους μήνες και που φρονούμε ότι έχει να προσφέρει πολλά στα παιδιά του ειδικού σχολείου που αποτελούν όλα παιδιά μας.

Το πρώην δημοτικό σχολείο Καμαρών πρωτολειτούργησε το 1936 – 1937. Έως και το β΄εξάμηνο του 1948 – 1949, στεγάστηκε εναλλάξ σε δύο άλλα ακίνητα. Από το 1949 έως το 1991 – 1992 που το σχολείο με απόφαση του τότε υπουργού παιδείας έκλεισε, στεγάστηκε στο παρόν ακίνητο.

Πρέπει σε αυτό το σημείο να πούμε, ότι από το 1992 έως και το 2019, του ακινήτου έκανε χρήση και επιμελήθηκε ο Σύλλογος Καμαρών. Διαμόρφωσε και συντήρησε επί χρόνια ότι βλέπουμε σήμερα, όλα τα κτήρια, όλους τους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς, τον περιμετρικό τοίχο, αλλά και όλες τις εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής για τα παιδιά της περιοχής οι οποίες αφαιρέθηκαν με την εγκατάσταση του ειδικού σχολείου, όπως παραδείγματος χάριν τα όργανα της παιδικής χαράς, του γηπέδου μπάσκετ αλλά και άλλων γηπέδων και δραστηριοτήτων.

Πλέον τούτου, ο Σύλλογος για να διασφαλίσει το κτήριο από καταπατητές, έκανε τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε το ακίνητο να μεταβιβαστεί στο Δήμο. Το ακίνητο όπως προκύπτει από τη φόρμα που έχει συμπληρωθεί από την Κοινότητα Νάουσας, δεν είχε τίτλους ιδιοκτησίας. Η έγκριση μεταβίβασης έγινε με βάση την κενή φόρμα και το τοπογραφικό που έχει εκδοθεί στο όνομα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ως πολίτη. Το πρακτικό αποδοχής του ακινήτου από το Δήμο, έγινε αποκλειστικά και μόνο με βάση το τοπογραφικό που είχε υποβληθεί.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ και απολαμβάνουμε ετούτο εδώ το κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο του. Όμως εμείς, το σημερινό Δ.Σ. του Συλλόγου αισθανόμαστε άβολα, διότι δεν βλέπουμε να έχουν προσκληθεί κάποιοι από αυτούς που δούλεψαν και διαμόρφωσαν αυτό που εμείς σήμερα απολαμβάνουμε.

Πλέον τούτου, η εγκατάσταση του νέου ειδικού σχολείου απέκλεισε τα παιδιά της περιοχής των Καμαρών από την διέξοδο αναψυχής, άθλησης και παίδευσης που είχαν προτού εγκατασταθεί.

Ευελπιστούμε λοιπόν σε αποκατάσταση των χώρων που λειτουργούσαν ως εστία για την τοπική κοινωνία και τα παιδιά των Καμαρών. Εμείς ως Σύλλογος, βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και των παιδιών της αλλά και των παιδιών φυσικά του ειδικού σχολείου για τα οποία προσδοκούμε ότι στο μέλλον ίσως εγκατασταθούν στο φυσικό τους χώρο που είναι οι ίδιες οι δομές εκπαίδευσης του νησιού.

Ελπίζουμε να έχουμε μια άριστη συνεργασία με το νεοεγκατεστημένο σχολείο και όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην λειτουργία του.
Ευχόμαστε από καρδιάς καλή αρχή στους μαθητές του νέου σχολείου και δεσμευόμαστε να είμαστε πάντα στο πλευρό τους.

Σας ευχαριστώ.


paros keimena 745x280

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr