Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Υπουργός Υγείας - Πληρότητα 100% στα ραντεβού για εμβολιασμό αυτή την εβδομάδα στο νησί…

02 Ιουνίου 2021 19:30

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιουνίου ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας σχετικά με την πορεία της πανδημίας

στη χώρα μας και το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών «Ελευθερία» που βρίσκεται σε εξέλιξη, το 35,1 % του Ελληνικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου και το 20,39 είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, ξεπερνά τις 100.000, ενώ αργή αλλά σταθερή είναι η υποχώρηση των κρουσμάτων πανελλαδικά με το δείκτη θετικότητας να παραμένει για πολλές περιοχές κάτω από το όριο συναγερμού του 4%.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην εμβολιαστική επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» η οποία εξελίσσεται ομαλά και προβλέπει τον καθολικό, οριζόντιο εμβολιασμό των νησιωτών μας.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο μέσος όρος των εμβολιασμένων στα νησιά ξεπερνά τον πανελλήνιο μέσο όρο καθώς οι εμβολιασμένοι νησιώτες με την πρώτη δόση του εμβολίου αγγίζουν το 40% ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι φθάνουν το 27% του πληθυσμού τους.

Το εντυπωσιακό στοιχείο για την επιτυχία του εγχειρήματος «Γαλάζια Ελευθερία» είναι ότι σε κάποια νησιά ο πληθυσμός συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό.

Μεταξύ των νησιών αυτών βρίσκεται και η Πάρος η πληρότητα στα ραντεβού για εμβολιασμό φθάνει, διά στόματος του Υπουργού, στο 100% γι΄αυτή την εβδομάδα!

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr