Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Κρουαζιερόπλοιο – πλωτή «υπερπολυτέλεια» με Αμερικανούς τουρίστες κατέπλευσε στο νησί!

20 Ιουνίου 2021 20:27

Ένα εντυπωσιακό, υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο της πρωτοπόρου στις all – inclusive κρουαζιέρες εταιρείας Silversea Cruises με έδρα το Μονακό, κατέπλευσε στην Παροικία το πρωί της Κυριακής 20 Ιουνίου.

Πρόκειται για το νεότευκτο «διαμάντι» της θαλάσσιας αναψυχής, ναυπηγημένο μόλις το 2020, που ονομάζεται «Silver Moon» και αποτελεί την επιτομή της χλιδάτης κρουαζιέρας του 21ου αιώνα! Το πλοίο «Silver Moon» έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 596 τουριστών σε εξωτερικές σουίτες και φέρει 411 άτομα πλήρωμα με αναλογία επιβατών πληρώματος σχεδόν 1:1!

Στο παρθενικό του ταξίδι από τον Πειραιά με σταθμό την Πάρο μεταφέρει 195 περίπου επιβάτες, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που πρέπει να τηρηθούν. Είναι πλοίο έξι αστέρων που η ναυπήγησή του κόστισε 350 εκατομμύρια δολάρια και έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με όλες με τις σύγχρονες, πρωτοποριακές «πράσινες» προδιαγραφές ώστε η όλη λειτουργία του να είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον.

Στην Πάρο έφερε Αμερικανούς τουρίστες πολύ υψηλών βαλαντίων καθώς το κόστος της κρουαζιέρας ανά άτομο αγγίζει περίπου τα 20.000 δολάρια! Πραγματοποιεί 15νθήμερη κρουαζιέρα και παραμένει σε κάθε του προορισμό από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Στην Πάρο παραμένει αρόδου από το πρωί της Κυριακής και το εντυπωσιακό είναι ότι οι λάντζες του που μεταφέρουν τον κόσμο του, πηγαινοέρχονται διαρκώς ακόμα κι αν είναι να μεταφέρουν ένα άτομο!

Το λευκό, χλιδάτο «Silver Moon» διαθέτει 9 εστιατόρια και προσφέρει στους τουρίστες του, εκτός από μια συναρπαστική ταξιδιωτική εμπειρία, γαστρονομικές απολαύσεις εμπνευσμένες από τις μαγειρικές και τις γεύσεις των προορισμών που επισκέπτεται, μυώντας τους έτσι στην τοπική γαστρονομική κουλτούρα. Θα παραμένει στην Πάρο μέχρι τις 11 το βράδυ Κυριακής οπότε και θα αναχωρήσει για άλλους νησιωτικούς σταθμούς της κρουαζιέρας του.

Μίας Μεσογειακής κρουαζιέρας στο χάρτη της οποίας η Πάρος μπήκε δυναμικά στην αρχή της φετινής θερινής σεζόν, σε μια εποχή μάλιστα που ο κλάδος της θαλάσσιας αναψυχής ευελπιστεί να ανακάμψει μετά το δύσκολο λόγω πανδημίας καλοκαίρι του 2020.

Το πολύ αισιόδοξο είναι ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας, το 20% περίπου των τουριστών πολύ υψηλών εισοδημάτων που φιλοξενούνται στην κρουαζιέρα, επανέρχεται τους τόπους προορισμού της, για διακοπές αυτή τη φορά ανάλογων πολυτελών απαιτήσεων.

Σημειώνεται ότι η ένταξη της Πάρου στον τουρισμό κρουαζιέρας αποτελεί καρπό επισταμένης προσπάθειας χρόνων και φαίνεται, ότι όσο το είδος αυτό του «εύπορου» τουρισμού κερδίζει έδαφος, το μέλλον μάλλον θα προδιαγράφεται καλύτερο για το νησί.

agnantio paros 21 745 250

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr