Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Δύο έργα τεράστιας αναπτυξιακής πνοής αλλάζουν τη Νάουσα και το Πίσω Λιβάδι!

22 Ιουνίου 2021 20:24

Λίγος καιρός απομένει ωσότου δύο σπουδαία έργα αναπτυξιακής πνοής, να ξεκινήσουν να υλοποιούνται σε Νάουσα και Πίσω Λιβάδι.

Τα έργα συνίστανται στη βελτίωση των υποδομών που είναι αναγκαίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του αλιευτικού και τουριστικού τομέα της τοπικής οικονομίας, και θα δώσουν νέες προοπτικές συνολικά στο νησί.

Το έργο που αφορά στη Νάουσα θα «μπει μπροστά» σε ελάχιστους μήνες, τον Οκτώβριο του 2021. Πρόκειται για την επέκταση του βόρειου προσήνεμου μόλου του Αλιευτικού Καταφυγίου κατά 83 μέτρα με φυσικούς ογκόλιθους. Το έργο το οποίο θα βελτιώσει τις συνθήκες προσέγγισης, αγκυροβολίας, πρόσδεσης και ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών, θα ενισχύσει παράλληλα κατά πολύ και τις συνθήκες ασφάλειας του Τουριστικού Καταφυγίου σκαφών στη Νάουσα, ενδυναμώνοντας έτσι την ανάπτυξη του τουρισμού θαλάσσιας αναψυχής.

Η υλοποίησή του είναι αναγκαία για το σκοπό της διασφάλισης συνθηκών προστασίας από τους κυματισμούς του βόρειου, βορειοδυτικού και δυτικού τομέα, δεδομένου ότι από την κυματική διαταραχή που δημιουργείται σήμερα στην είσοδο της λιμενολεκάνης καθίσταται προβληματική η προσέγγιση και ο ελλιμενισμός τόσο αλιευτικών όσο και τουριστικών σκαφών.

Όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα αναβαθμιστεί η ασφάλεια του Αλιευτικού Καταφυγίου της Νάουσας καθώς εκεί ελλιμενίζεται ένας από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους των Κυκλάδων και του Αιγαίου. Τεράστια σημασία έχει επίσης και για την ανάπτυξη του τουρισμού θαλάσσιας αναψυχής καθώς θα εξασφαλίζει πλέον απάνεμες συνθήκες προσέγγισης, πρόσδεσης και ελλιμενισμού σε τουριστικά σκάφη που επισκέπτονται τη Νάουσα ή διαπλέουν το Αιγαίο αναζητώντας ένα απάνεμο λιμάνι, ειδικά σε συνθήκες μελτεμιών ή θαλασσοταραχής. Συνεπώς, στο άμεσο μέλλον, η Νάουσα θα καταστεί ένα από τα πιο προστατευμένα λιμάνια του Αιγαίου, στο κέντρο του Αιγαίου και των Κυκλάδων.

Οι πόροι χρηματοδότησης του έργου προέρχονται από το ΕΣΠΑ και η δρομολόγηση υλοποίησής του έγινε από το Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πάρου θα αναλάβει ότι αφορά στο τεχνικό κομμάτι του.

Επίσης τον Οκτώβριο του 2021, ξεκινούν οι τεχνικές εργασίες υλοποίησης της ανακατασκευής και του εκσυγχρονισμού του λιμανιού στο Πίσω Λιβάδι. Και αυτό το έργο υποδομής είναι αναπτυξιακής πνοής για την περιοχή και θα προσπορίσει μεγάλα οφέλη τόσο στην αλιευτική όσο και στην τουριστική τοπική οικονομία. Ο προϋπολογισμός του είναι 1.800.000 ευρώ.

amorgos logo 745x289

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr