Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Χαμόγελα αισιοδοξίας - Η τουριστική κίνηση του φετινού Ιουλίου συγκρίσιμη με τα επίπεδα του 2019!

21 Ιουλίου 2021 18:52

2019: Μια χρονιά – σταθμός στην τουριστική οικονομία της Πάρου καθώς η καλοκαιρινή κίνηση στο νησί «εκτοξεύθηκε» συγκριτικά με τις αμέσως προηγούμενες χρονιές, οδηγώντας στη διαπίστωση ότι εκείνη η χρονιά, δύο χρόνια μόλις πριν, ήταν μακράν η καλύτερη τουριστικά μετά από πολλές οι οποίες ταυτίστηκαν με τη σταδιακή ανάκαμψη της Ελλάδας από τη δεκαετή οικονομική κρίση.

Τις χρονιές πριν το 2019, η Πάρος «είδε» βαθμιαία να αυξάνονται ανά έτος οι τουριστικές ροές της μετά τη «βουτιά» της εποχής των Μνημονίων. Μέχρι που ήρθε το «απογειωτικό» ΄19 για να «αποζημιώσει» για τις απώλειες των μνημονιακών ετών. Όλα αυτά βέβαια στην προ Covid εποχή, γιατί το πανδημικό καλοκαίρι του 2020, σημειώθηκε όπως ήταν φυσικό και πάλι τουριστική πτώση.

Φέτος όμως, τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι η κίνηση στο νησί πάει ανέλπιστα καλύτερα από ότι αναμενόταν. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου, ο φετινός Ιούλιος χωρίς να έχει τελειώσει ακόμα, «δίνει» αισιόδοξα αριθμητικά στοιχεία αφίξεων στο λιμάνι του νησιού που μόνο χαμόγελα μπορούν να φέρουν.

Έτσι λοιπόν μέχρι τις 19/7/2021 είχαν αφιχθεί στο λιμάνι της Πάρου 70.000 επισκέπτες και 10.000 οχήματα. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες, και ενώ η high season προχωρά, φθάνουν καθημερινά με πλοίο στο νησί 4.000 περίπου τουρίστες, με τα Σαββατοκύριακα να ξεπερνούν τις 5.000 ημερησίως!

Συνεπώς, τις πρώτες 19 μέρες του φετινού Ιουλίου η Πάρος έχει δεχτεί περισσότερους επισκέπτες από ολόκληρο τον Ιούλιο του 2020 που είχε δεχτεί συνολικά 68.000 αφίξεις τουριστών στο λιμάνι της και 9.700 αυτοκίνητα!

Δεδομένης τώρα της μεγάλης ανοδικής πορείας που σημειώνουν οι αφίξεις όσο ο φετινός Ιούλιος προχωρά προς το τέλος του, συμπεραίνουμε ότι, αν όλα πάνε καλά, η συνολική κίνηση του δεύτερου καλοκαιρινού μήνα στην Πάρο φέτος, θα είναι συγκρίσιμη καθώς φαίνεται τα επίπεδα του «ανθηρού» 2019, χρονιά κατά την οποία αφίχθησαν δια θαλάσσης στο νησί 152.000 τουρίστες.  

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr