Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τομ Χανκς στις ανασκαφές στο Δεσποτικό

18 Αυγούστου 2021 21:55

Στο Δεσποτικό έφτασε ένα ζεστό πρωινό του Ιουνίου ο Τομ Χανκς με την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέφθηκε τον χώρο.

«Χρόνια πριν είχε έρθει και βοήθησε στην ανασκαφή για δύο εβδομάδες, ως μέλος της ομάδας. Ηταν λίγο πριν από τα γυρίσματα της ταινίας «Κώδικας Ντα Βίντσι» (2006) βασισμένης στο βιβλίο του Νταν Μπράουν.

Ο πρωταγωνιστής ήθελε να βιώσει την εμπειρία της ανασκαφής και τα συναισθήματα του αρχαιολόγου που ερευνά. Μάλιστα, γνώριζε από αγροτικές εργασίες, ήξερε πώς να σκάψει», λέει στην «Κ» ο Γιάννος Κουράγιος.

o-tom-chanks-stis-anaskafes-sto-despotiko0
Ο Αμερικανός ηθοποιός φωτογραφήθηκε με φοιτητές και επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Στη φετινή επίσκεψή του ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο, είδε τις τέσσερις δεξαμενές, ενδιαφέρθηκε να μάθει για το υδρευτικό σύστημα του ιερού και όσα του είπαν οι αρχαιολόγοι για τα νέα ευρήματα.

«Επιπλέον εντυπωσιάστηκε με την ταχύτητα των αναστηλωτικών εργασιών, στον ναό και στο εστιατόριο του Ιερού του Απόλλωνα. Την εικόνα που παρουσιάζει υψωμένο μέρος του μνημείου».

Επικοινωνιακός καθώς είναι ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, φωτογραφήθηκε με τους φοιτητές και τους εργαζομένους της ανασκαφής και δεν αρνήθηκε αναμνηστικές λήψεις σε επισκέπτες που έφταναν στο Δεσποτικό με το καΐκι.

kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr