Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος – Ανεμογεννήτριες: Αυτή είναι η απόφαση της προσφυγής στο ΣτΕ για τις Καμάρες - Ανοίγει ο δρόμος και για την υπόλοιπη Πάρο ;

21 Σεπτεμβρίου 2021 15:09

Η προσφυγή του Συλλόγου Καμαρών ως νομικού προσώπου και κατοίκων των Καμαρών ως φυσικών προσώπων στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία έγινε το Σεπτέμβριο του 2010 μετά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις Καμάρες τον Ιούλιο – Αύγουστο της ίδια χρονιάς, επιδικάστηκε τον Μάρτιο του 2018. 11 χρόνια μετά την προσφυγή και 3 μετά την επιδίκαση, το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση η οποία είναι απορριπτική.

Σημειώνεται ότι το θέμα των ανεμογεννητριών άρχισε να απασχολεί το Σύλλογο και τους κατοίκους των Καμαρών από το 2002.
Το 2003 ο Δήμος γνωμοδότησε αρνητικά. Ας σημειωθεί ότι στην περιοχή αυτή, απαγορεύεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Τόσο κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 732/1993 όσο και κατά το ΓΠΣ Πάρου, δεδομένου ότι η περιοχή υπάγεται στην ΠΕΠ 7.

Με την απορριπτική απόφαση της προσφυγής του Συλλόγου και των κατοίκων των Καμαρών, κλείνει ένας κύκλος προσπάθειας και ένδικου αγώνα της περιοχής εναντίον των ανεμογεννητριών.

Η εγκατάστασή τους στον οικισμό που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, σε χαμηλό υψόμετρο, πάνω από τα σπίτια των κατοίκων, σε απαγορευμένη για το σκοπό αυτό περιοχή και χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα κριτήρια και οι προδιαγραφές εγκατάστασης, υπαγόρευσαν την προσφυγή στη δικαιοσύνη αλλά δυστυχώς με την απορριπτική του απόφασή του το ΣτΕ ματαίωσε τις ελπίδες του Συλλόγου και των κατοίκων που αγωνίστηκαν επί χρόνια ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον οικισμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απορριπτική απόφαση για τις ανεμογεννήτριες στις Καμάρες, ίσως ανοίγει ο δρόμος για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και σε άλλες περιοχές της Πάρου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα