Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος – Ανεμογεννήτριες: Κατηγορηματικό το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης του ΣτΕ για τις Καμάρες –«Έρχονται» νέες εγκαταστάσεις;

23 Σεπτεμβρίου 2021 18:24

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προ ολίγων ημερών εκδοθείσα απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσφυγή (2010) του Συλλόγου Καμαρών και κατοίκων της περιοχής εναντίον της εγκατάστασης

ανεμογεννητριών στις Καμάρες, έχει ρητό χαρακτήρα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αίρεσης. Κατά πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης απορρίπτει κάθετα την προσφυγή, γεγονός που σημαίνει ότι αναγνωρίζεται ως νόμιμη πλέον η ανέγερση ανεμογεννητριών.

Κι αν αυτό συνέβη στις Καμάρες, έναν οικισμό χιλιάδων ετών, σε παράκτια ζώνη με τις ανεμογεννήτριες πάνω από τα σπίτια των κατοίκων, εικάζουμε τι πιθανώς πρόκειται να συμβεί σε άλλες περιοχές του νησιού όπου υφίστανται λιγότερες αιρέσεις ως προς τα περιβαλλοντικά κριτήρια και όχι μόνον αυτά.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες και τον 11ετή αγώνα των Καμαρών εναντίον των ανεμογεννητριών, μοιάζει να μπαίνει οριστική «ταφόπλακα» στο ζήτημα και με επίσημη πλέον νομική «βούλα». Τι θα ακολουθήσει για τις υπόλοιπες περιοχές της Πάρου; Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς ότι κατά πάσα πιθανότητα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για νέες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στο νησί.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα