Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος – 21 χρόνια από τη ναυτική τραγωδία του «Εξπρές Σαμίνα»: Συγκίνηση στο Μνημόσυνο για τα 81 θύματα του ναυαγίου

27 Σεπτεμβρίου 2021 19:01

Η Πάρος δεν ξεχνά τη μεγαλύτερη σύγχρονη πολύνεκρη ναυτική τραγωδία του πλοίου «Εξπρές Σαμίνα» που εκτυλίχθηκε στα νερά του νησιού 21 χρόνια πριν και η οποία οδήγησε στο θάνατο 81 συνανθρώπους μας, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους, το νησί και ολόκληρη τη χώρα.

Το πρωί της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παναγίας Εκατονταπυλιανής χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων του νησιού αλλά και πλήθους πιστών, τελέστηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων θυμάτων του ναυαγίου.

samina01

Κατόπιν στο ακρωτήριο Κορακιές, στο Παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο ανεγέρθηκε στη μνήμη των νεκρών του ναυαγίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση.

Η τελετή, στην οποία συμμετείχε αρκετός κόσμος, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των θυμάτων, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης το οποίο βάραιναν οι οδυνηρές μνήμες από τον τραγικό και άδικο χαμό 81 αθώων ψυχών, εκείνη την αποφράδα νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000 που η θάλασσα της Πάρου έγινε υγρός τάφος για ανυποψίαστους επιβαίνοντες στο μοιραίο πλοίο.

samina02

Κάθε χρόνο το νησί, τιμά τη μνήμη των νεκρών χωρίς να λησμονά ποτέ τους δικούς του ανθρώπους και οι παριανοί, που έζησαν τότε λεπτό προς λεπτό τη ναυτική τραγωδία, τη μέρα της θλιβερής αυτής επετείου προσεύχονται πάντα για την ανάπαυση των ψυχών τους.

samina03

samina04

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr