Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

19 Οκτωβρίου 2021 17:37

Σύμφωνα με την αριθμ. 74901/13-10-2021 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών αναφορικά με τον φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορτασθεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στα Σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους Οργανισμούς σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.
2. Παρακαλούνται όλες οι Θρησκευτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πολιτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι Οργανώσεις, τα Σωματεία και όλοι οι Δημότες και κάτοικοι των Δήμων Πάρου & Αντιπάρου να συμμετάσχουν στον Πανηγυρικό Εορτασμό της Εθνικής Επετείου.
3. Να πραγματοποιηθεί τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021 και να φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, Περιφερειακά, Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα, καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών , Οργανισμών και Ιδρυμάτων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021.
4. Ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου, είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου στην Παροικία όπου είναι η έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου.

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην έδρα της
Π.Ε. Πάρου

 Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει :

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

- Ώρα 09:00

Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

- Ώρα 11:30

Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από αντιπροσωπείες μαθητών μαζί με τις σημαίες, Γενικού Λυκείου Πάρου, 1ου ΕΠΑ.Λ Πάρου, Γυμνασίου Πάρου και Δημοτικών Σχολείων Παροικίας, προσερχόμενους με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους.

 ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021


- Ώρα 10:30

Επίσημη δοξολογία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου, του Ιερού Κλήρου, των Αρχών, των Οργανώσεων, των Σωματείων και των πολιτών.
Στην δοξολογία θα παραστούν οι σημαίες των σχολείων μαζί με τους παραστάτες.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής του Γυμνασίου Παροικίας Πάρου κ. Μωραϊτίδης Μιχαήλ - Παναγιώτης, Φιλόλογος.


- Ώρα 11:00

Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, Σχολείων, Εφεδροπολεμιστικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολιτικών κομμάτων, Εθελοντικών Ομάδων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων, Συλλόγων κλπ.

Σιγή ενός λεπτού - ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

 - Ώρα 11:30

Παρέλαση των μαθητών των Σχολείων της Παροικίας στην Παραλιακή Λεωφόρο, Ακτή Γιάννη Πάριου.

Χώρος των επισήμων απέναντι από το 1ο Κ.Α.Π.Η. Δήμου Πάρου.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :

Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.
Τα του ευπρεπισμού των χώρων κατάθεσης στεφάνων και της Παραλιακής Λεωφόρου, το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Πάρου.
Τα της τάξεως & της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και το Λιμεναρχείο Πάρου.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Δημήτριος Μαούνης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας Πάρου.

 

Ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

 Κωνσταντίνος Μπιζάς

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα