Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζέττα Μακρή - Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων: «Γίνεται ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και το προσωπικό, θα χρησιμοποιηθεί εκεί που υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες».

22 Οκτωβρίου 2021 18:21

Τουλάχιστον 5.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως είπε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 50.000 προσλήψεις και διορισμοί, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Ζέττα Μακρή στη Βουλή 7.500 εκπαιδευτικοί κάνουν χρήση νόμιμων αδειών, το τρέχον σχολικό έτος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων η υφυπουργός παιδείας ανέφερε ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη 2.500 αναπληρωτών για την κάλυψη αναγκών στα σχολεία ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν άλλες 3.000, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

«Φέτος, διορίσαμε, σχεδόν, 12.000 μονίμους εκπαιδευτικούς, πέρυσι, 4.500 στην ειδική αγωγή, τους πρώτους στα εκπαιδευτικά χρονικά και, σήμερα, σας ανακοινώνω, ότι πέραν των 31.638 αναπληρωτών που έχουν, ήδη, προσληφθεί, θα προσληφθούν αμέσως 2.500 ακόμη αναπληρωτές και θα ακολουθήσουν τις προσεχείς ημέρες και 3.000 προσλήψεις που θα καλύψουν πραγματικές ανάγκες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συντονισμένων και μεθοδευμένων παρεμβάσεων της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως προς το Υπουργείο Εσωτερικών», είπε χαρακτηριστικά η κα. Μακρή.

«Εκείνο το οποίο κάνουμε είναι η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Γιατί φαντάζομαι ότι κι εσείς όταν ήσασταν Υπουργός, δεν αφήνατε ένα σχολείο να έχει 30 παιδιά και 6 δασκάλους ή ένα σχολείο να έχει 150 παιδιά με 3 δασκάλους. Άρα το προσωπικό, θα χρησιμοποιηθεί εκεί που είναι απαραίτητο, εκεί που υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτή είναι η ορθή διαχείριση και σωστή αξιοποίηση των χρημάτων που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Να πιάνουν, δηλαδή, τόπο τα λεφτά τους και στην εκπαίδευση.», απάντησε η υφυπουργός στις αιτιάσεις του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του προσωπικού που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων η Ζέττα Μακρή απάντησε στον κ. Φίλη ότι «γίνεται ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και το προσωπικό, θα χρησιμοποιηθεί εκεί που υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες».

Ο Ν. Φίλης ζητάει από το υπουργείο να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των συγχωνεύσων, τα αριθμητικά δεδομένα των τάξεων μετά από αυτές, όπως και τον αριθμό των αιτημάτων παράλληλης στήριξης που δεν έχουν ικανοποιηθεί, καθώς και τον αριθμό των αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί ως σήμερα, ζητώντας φυσικά να αναιρεθούν οι συγχωνεύσεις που έχουν γίνει και να ικανοποιηθούν αμέσως τα αιτήματα παράλληλης στήριξης.

Τα κενά στα σχολεία είναι περίπου 6.000 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις για παράλληλη στήριξη είναι περίπου 4.000.

ertnews.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα