Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Τα 3Π στην Ύδρευση του νησιού – Παροχή, Πίεση, Ποιότητα νερού «φέρνει» η ολοκλήρωση σημαντικού έργου

21 Νοεμβρίου 2021 21:04

Συνεχίζονται στην Περιφερειακή οδό της Παροικίας, τεχνικές εργασίες σύνδεσης του κεντρικού δικτύου Αγ. Υπακοής με το δίκτυο αφαλάτωσης.

Αυτή την περίοδο, εγκαθίστανται παροχές κατά μήκος του Περιφερειακού στο αντίθετο ρεύμα της οδού, έτσι ώστε και στις δύο πλευρές της να υπάρχει εγκατάσταση ως διπλό δίκτυο. Το διπλό δίκτυο κατασκευασμένο με αγωγούς ύδρευσης σύγχρονης τεχνολογίας, εξασφαλίζει βελτιωμένη πίεση του νερού και μηδενικές διαρροές. Το έργο θα συνεχιστεί μέχρι τη διασταύρωση του Γκίκα.

Ταυτόχρονα με το τρέχον υπό κατασκευή έργο ύδρευσης, από το γεφυράκι του Περιφερειακού μέχρι το parking γνωστής μεταφορικής εταιρείας υλοποιούνται και έργα αποχέτευσης.

deyap 0221 11 21

Τέλος, η ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης του κεντρικού δικτύου Αγ. Υπακοής με το δίκτυο αφαλάτωσης και η πλήρης λειτουργία του τοποθετούνται για τους πρώτους μήνες του 2022.

Σημαντική ωφέλειά του με τη λειτουργία του θα είναι η βελτίωση της ποιότητας του νερού καθώς θα γίνεται ανάμειξη του ύδατος των γεωτρήσεων και της αφαλάτωσης, η ελαχιστοποίηση διαρροών και βλαβών, και όπως συντομογραφικά λέγεται, η διασφάλιση των 3Π, δηλαδή Παροχή – Πίεση – Ποιότητα.

Όταν το έργο ολοκληρωθεί θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος από την ευρύτερη περιοχή του Παρασπόρου μέχρι τη διασταύρωση του Γκίκα.

deyap 0321 11 21

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα