Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Απλώς… δεν ξανάγινε! Επικό γλέντι – ποταμός σαν να μην υπάρχει αύριο στο λιμανάκι της Νάουσας! (Βίντεο)

25 Απριλίου 2022 12:51

Πάσχα στα καλύτερά του! Μετά από δύο χρόνια σιωπής, με σύμμαχο τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό, χιλιάδες παριανοί και επισκέπτες της Πάρου έδωσαν και πάλι φέτος ανήμερα το Πάσχα ραντεβού, στο λιμανάκι της Νάουσας.

Έγιναν μια τεράστια παρέα, τραγούδησαν, χόρεψαν και ξεφάντωσαν σαν να μην υπάρχει αύριο, με φόντο το καταπληκτικότερο ίσως φυσικό σκηνικό του νησιού, το γραφικό λιμανάκι της Νάουσας με τα ψαροκάικα που «βούλιαξε» φέτος από κόσμο!

Καρφίτσα δεν έπεφτε για πολλές ώρες και το λιμανάκι ήταν σχεδόν απροσπέλαστο από τη λαοθάλασσα που το είχε κατακλύσει! Χορός πλάι στα καϊκια, πάνω σε τραπέζια, καρέκλες, σκαλοπάτια, ταράτσες μέχρι τελικής πτώσεως!

Αμείωτη η διασκέδαση και το κέφι στο μαραθώνιο, υπαίθριο γλέντι – έπος με πρωταγωνίστρια τη νεολαία που προκάλεσε «σεισμό» από τα vibes της ζωντάνιας της σε μια Πασχαλινή γιορτή που έχει γίνει θεσμός στην Πάρο.

Αργά το βράδυ, πολύχρωμα πυροτεχνήματα σαν σιντριβάνια στόλισαν τον ουρανό της Νάουσας και σήμαναν το τέλος του τρικούβερτου non – stop για πολλές ώρες όμορφου ξεφαντώματος.

Ένα ξεφάντωμα που είχε «άρωμα» Ελλάδας και έδειξε τι εστί Πάσχα των Ελλήνων στην πανέμορφη Πάρο.

{https://www.youtube.com/watch?v=ctYn_6ZulAs}

«Άρωμα» Ελληνικό είχαν όμως και τα εδέσματα που γεύτηκαν στη Νάουσα οι χιλιάδες συμμετέχοντες στο γλέντι. Πολλοί από αυτούς, προτίμησαν να απολαύσουν ολόφρεσκες ψαρολιχουδιές στο εξαιρετικό εστιατόριο «Σιγή Ιχθύος» στο λιμανάκι. Εκεί τους περίμεναν λαχταριστά ψαροεδέσματα και υπέροχα πιάτα θαλασσινών, μέσα σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον με μαγευτική θέα και φιλική εξυπηρέτηση. Το «Σιγή Ιχθύος» διάσημο για τις θεϊκές ψαρογεύσεις του, είναι πια must προορισμός της ποιοτικής καλοφαγίας ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Έπειτα όμως από το καλό φαγητό, πάντα υπάρχει χώρος για έναν γλυκό πειρασμό! Στη Νάουσα βρίσκεται το «ραντεβού» με τις γλυκές απολαύσεις στο αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο «Χαμηλοθώρης». Το παλαιότερο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην Πάρο (1967) προσφέρει ολόφρεσκα, παραδοσιακά και μη γλυκά, φτιαγμένα με αγνά υλικά, μεράκι και αγάπη! Απολαυστικότατα και ποιοτικά, τα γλυκά του αρτοποιείου - ζαχαροπλαστείου «Χαμηλοθώρης» είναι μακράν τα καλύτερα της Πάρου.

Εκεί όμως που πραγματικά μια επίσκεψη αποτελεί εμπειρία, είναι στο καφέ – μπαρ «Sommaripa Consolato». Βρίσκεται στο λιμανάκι της Νάουσας και στεγάζεται σε ένα νησιώτικο σπίτι με όμορφες παραδοσιακές γωνιές οι οποίες παραπέμπουν σε νοσταλγικές εποχές Απολαύστε υπέροχα cocktail, μυρωδάτο καφέ, θεϊκά χειροποίητα γλυκά με θέα το γαλάζιο της θάλασσας. Τοp σημείο του καφέ – μπαρ, η βεράντα του για στιγμές μαγευτικών ονειροπολήσεων. Η παρεϊστικη ατμόσφαιρα, η χαμογελαστή, φιλική εξυπηρέτηση μέσα σε ένα γραφικότατο περιβάλλον με νησιώτικες, παραδοσιακές «πινελιές», κάνουν το υπέροχο «Sommaripa Consolato» must προορισμό που θα σας ταξιδέψει στο όνειρο…

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα