Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Οριστικό! – Αναβαθμισμένο, σύγχρονο και ασφαλές νέο Αεροδρόμιο σε 30 μήνες

12 Ιανουαρίου 2023 19:04

Τα νέα είναι ευχάριστα και αφορούν στην υλοποίηση ενός μεγάλου στην Πάρο έργου, το οποίο θα ικανοποιεί τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες κατοίκων και τουριστών ενώ αναμένεται να θέσει το νησί σε νέα τροχιά ανάπτυξης.

Πρόκειται για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του νέου Αεροδρομίου Πάρου. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του, προβλέπουν τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών και την ανάπτυξη νέων.

Ήδη υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της αναθέτουσας αρχής, δηλαδή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την ανάδοχο εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και σύντομα θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Το έργο ορίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2025. Το κόστος του ανέρχεται σε 46,2 εκατ. ευρώ και αποτελεί το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή έργο στο νησί της Πάρου.

Θα κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές φιλικότητας προς το περιβάλλον, λειτουργικότητας και ασφάλειας.

Σημειώνεται, ότι η υλοποίηση του εν λόγω σπουδαίου για το νησί έργου, αποτελεί καρπό μεθοδικής και επισταμένης πολύχρονης προσπάθειας της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου.

aerodromio 23

Τι θα κατασκευαστεί:

Κατασκευή νέου κτηρίου αεροσταθμού μετά του απαιτούμενου εξοπλισμού (σύστημα διαχείρισης αποσκευών, σύστημα οπτικών αγγελιών πτήσεων, σύστημα CUTE, λοιπός ηλεκτρονικός εξοπλισμός κ.λπ.), φυλάκιο ασφαλείας, μόνιμη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.

Επίσης, επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών κατά 90μ προς νότο και κατά 50μ. προς βορρά, έτσι ώστε το δάπεδο να αποκτήσει διαστάσεις 340μ*130μ από 200μ*130μ σήμερα, υδραυλικά έργα αποστράγγισης και Η/Μ εγκαταστάσεις (φωτοσήμανση κ.λπ.), επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης από 1.400μ σε 1.799μ, διαμόρφωση ζωνών ασφαλείας και ζωνών RESA, εργασίες διαγράμμισης, σήμανσης και ασφάλισης.

Τέλος, προβλέπεται κατασκευή νέου πύργου ελέγχου (Π.Ε.Α.) επιφάνειας 159τ.μ. σε επαφή με το νέο κτίριο αεροσταθμού, μεταφορά υποδομών από τον υφιστάμενο στον νέο, μεταφορά σταθμού φωτοσήμανσης στο νέο κτίριο, αποξήλωση καμπίνας παλαιού πύργου ελέγχου και κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού 563 τ.μ..

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα