Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Πάρου: Ανακοίνωση - κάλεσμα

15 Μαρτίου 2023 16:38

Αυτές της ημέρες συζητήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής»στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, παρά τις επίσημες και δημόσιες αντιρρήσεις όλων των θεσμικών φορέων (ΚΕΔΕ, ΕΔΕΥΑ, ΠΟΕ-ΔΕΥΑ).

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο που θέτει τα θεμέλια για την ιδιωτικοποίηση του νερού με συνοπτικές διαδικασίες, λίγο πριν την λήξη της θητείας της.Υποστηρίζει ότιτο νομοσχέδιο αποτελεί αιρεσιμότητα και μεταρρύθμιση που προβλέπεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η οποία αποτελεί πρωτοβουλία και πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , και ως αιρεσιμότητα θα πρέπει να εκπληρωθεί προκειμένου να μην απωλέσει η χώρα Ευρωπαϊκούς πόρους.

Οι εργαζόμενοι ,η Διοίκηση των ΔΕΥΑ , και οι Δήμοι υψώνουν σήμερα δυνατά τη φωνή τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου, κοινωνικού αγαθού που είναι το νερό και ζητούν τη συστράτευση στον αγώνα αυτόν όλης της κοινωνίας, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του νερού.

Οι Ανεξάρτητες Αρχές απέδειξαν περίτρανα ότι μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας! Δεν μπορεί να παραβλέπουμε ότι η ΡΑΕ είναι αυτή η ρυθμιστική αρχή που δεν κατάφερε να επιβάλλει χαμηλές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο!

Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν! ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ! ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ! ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ!

Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να διατρανώσουν μαζί μας την αντίθεση στην εμπορευματοποίηση του νερού, να διαφυλάξουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό που είναι πηγή ζωής, το νερό, ως υποχρέωσή μας για τις επόμενες γενιές!

Δηλώνουμε την αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση των νερών που επιχειρείται μέσω της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. και των ΣΔΙΤ.

 Απαιτούμε όλοι μαζί: Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

 Σας καλούμε για ενημέρωση και συμπόρευση στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού αύριο Πέμπτη 16/03/2023 και ώρα 12:30μ.μ. στην πλατεία (αφαλάτωση) Νάουσας Πάρου

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________________

Σ. Ε. Δ. Ε. Υ. Α. Π.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα