Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της δράσης «Εφηβεία κι εξαρτήσεις»

21 Μαρτίου 2023 16:04

Όλοι γνωρίζουμε πόσο έχει πληγεί ο ψυχικός κόσμος των εφήβων κατά το διάστημα της πανδημίας και πόσο ευάλωτοι είναι στην ηλικία.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων τόσο του Γυμνασίου Πάρου όσο και του Γενικού Λυκείου Πάρου, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σχεδιάσαμε την πραγματοποίηση δράσεων παρεμβάσεων, προκειμένου να βοηθήσουμε τους εφήβους-μαθητές μας, γνωρίζοντας τα προβλήματα της εφηβείας.

Και τα δύο σχολεία (Γυμνάσιο Πάρου και Γενικό Λύκειο Πάρου) καταφέραμε μέσω του Κέντρου Πρόληψης «Θησέας» και σε συνεργασία με τις ψυχολόγους Χρυσαυγή Κανελλοπούλου, Φωτεινή Θεοδωροπούλου και Κλειώ Κουνδουράκη να υλοποιήσουμε σε Α΄ φάση την παρέμβαση Ευαισθητοποίησης στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων στους μαθητές μας, και στη συνέχεια σε Β΄ φάση στους εκπαιδευτικούς.

Χθες, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 ολοκληρώθηκε ο κύκλος της δράσης «Εφηβεία κι εξαρτήσεις» με την πραγματοποίηση Συνάντησης-Συζήτησης, στις 18.00 στην αίθουσα «Γιαγκος Αργυρόπουλος» (ΠΟΛΥΓΩΝΙΚΟ) του Γενικού Λυκείου Πάρου, με θέμα: "Εφηβεία και Εξαρτήσεις" που απευθυνόταν στους γονείς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πάρου & του Γενικού Λυκείου Πάρου. Την εισήγηση έκανε η ψυχολόγος του Κέντρο Πρόληψης «Θησέας» Κυκλάδων, Κλειώ Κουνδουράκη, την οποία κι ευχαριστούμε θερμά. Παρέμβαση και τοποθέτηση έκανε και η ψυχολόγος Φωτεινή Θεοδωροπούλου. Οι παρευρισκόμενοι γονείς και από τα δύο σχολεία εξεδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, συμμετείχαν ενεργά μέσα από ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Στόχος της δράσης: «Εφηβεία κι εξαρτήσεις», ήταν η ενδελεχής ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών, για την περίοδο της εφηβείας και σε ζητήματα εξαρτήσεων (ορισμός, μορφές, αιτιολογία, στάδια και επιπτώσεις των εξαρτήσεων, σύνδεσή τους με τις εγκεφαλικές λειτουργίες και την ανάπτυξή τους, κατά την περίοδο της εφηβείας), καθώς και η προστασία των εφήβων σε τέτοια θέματα.

Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων, του Γυμνασίου Πάρου & του Γενικού Λυκείου Πάρου, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας», τις ψυχολόγους καθώς και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πάρου & του Γενικού Λυκείου Πάρου για τις πρωτοβουλίες και την άριστη συνεργασία. Τέτοιες δράσεις συμβάλλουν ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση, προσέγγιση κι επίλυση προβλημάτων που άπτονται της εκπαίδευσης.

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΟΥ

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα