Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Μια βραδιά παρουσίασης κορυφαίων Παριανών κρασιών - Πολύτιμοι καρποί μιας νέας προσέγγισης αμπελοκομίας και κουλτούρας οινοποίησης (Βίντεο)

26 Μαϊος 2023 19:10

Είναι γνωστό ότι τα γενναιόδωρα αμπελοτόπια της Πάρου που «τρέφονται» από τη νησιώτικη αλμύρα, τον άνεμο και τον ήλιο, παράγουν εξαιρετικής ποιότητας οίνο που αποτελεί καρπό της σπουδαίας τοπικής αμπελουργικής παράδοσης και οινοποίησης.

Αποκορύφωμα της υψηλότατης ποιότητας του παριανού οίνου, αποτελούν τέσσερα νέα εμφιαλωμένα κρασιά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου, τα οποία παρουσιάστηκαν επίσημα το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαΐου, παρουσία ειδικών προσκεκλημένων, στο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου.

Οινοχόοι, άνθρωποι από το χώρο του κρασιού, της οινοφιλίας και δημοσιογράφοι, είχαν τη χαρά να «γευτούν» κυριολεκτικά και μεταφορικά, το λανσάρισμα των τεσσάρων νέων παριανών κρασιών, τα οποία δημιουργήθηκαν με μια νέα αμπελοκομική προσέγγιση και οινοποιητική κουλτούρα που εδράζεται στην παράδοση και εγκιβωτίζει το πνεύμα της τοπικής αμπελο – καλλιεργητικής κοινότητας του νησιού.

Πρόκειται για τα κρασιά με το όνομα «Seiradi» ( Σειράδι), ένα όνομα συμβολικό και πολύσημο το οποίο αναφέρεται κυριολεκτικά σε σειρά φυτών διατεταγμένων σε ευθεία γραμμή και μεταφορικά στο νήμα που μας συνδέει με το παρελθόν, στη νοητή γραμμή μιας σειράς γεγονότων.

Αναφερόμαστε στο «Seiradi» Λευκό εσοδείας 2022, το «Seiradi» Λευκό 2022 Cuvee Topos, το «Seiradi» Ερυθρό 2022, και το «Seiradi» Ροζέ 2022.

{https://youtu.be/v7QwhELjz_A}

as parko parou

Στην επιτυχή εκδήλωση, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να τα απολαύσουν συνδυάζοντάς τα ταιριαστά με gourmet πιάτα που προσφέρθηκαν στο εστιατόριο του Πάρκου Πάρου, σε δείπνο που παρατέθηκε. Το «πάντρεμά» τους με διαφορετικά εδέσματα, ανέδειξε τις λεπτές και ποικίλες «αποχρώσεις» των οινικών τους γεύσεων και επιγεύσεων, προσφέροντας συγκινήσεις μοναδικές.

as parko parou03

as parko parou02

@parianostypos Paros Farming Community - Το SEIRADI αποτελεί απόδειξη μιας εντελώς νέας αμπελουργικής προσέγγισης και οινοποίησης #paros #farming #krasi #seiradi ♬ Iced Coffee - Arthur Hill

{https://www.instagram.com/p/CsncuobgclN/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==}

{https://www.instagram.com/p/Csnb5OkAUx-/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==}

{https://www.instagram.com/p/CsnbV4CAy38/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==}

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα