Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Ένα βήμα πριν το λουκέτο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου

27 Δεκεμβρίου 2012 02:51

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί εν μέσω εορταστικής περιόδου, με αλυσιδωτές συνέπειες για την τοπική κοινωνία είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε το parianostypos.gr, σχετικά με την κακή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου ζήτησε από τους πλέον αρμόδιους, τον Πρόεδρο κ.Τσιγώνια και τον Διευθυντή κ.Γκόκα μια ενημέρωση όσον αφορά το συγκεκριμένο φλέγον θέμα.

Στις 26 Δεκεμβρίου και σε μία κατ' αποκλειστικότητα συνέντευξη στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του συνεταιρισμού, παρουσία μελών του Δ.Σ μίλησαν στο μικρόφωνο του parianostypos.gr.

(βλέπε βίντεο παρακάτω)

Η κρατική αναλγησία και το τριτοκοσμικό καθεστώς των ελληνικών δικαστηρίων όπως αναφέρεται στην επιστολή του Α.Σ Πάρου προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βρούτση οδηγούν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό σε κλείσιμο εντός μικρού χρονικού διαστήματος.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναγράφεται ότι η πρώην ΑΤΕ και τα σκανδαλώδη προνόμιά της είχαν υποθηκεύσει μονομερώς το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της πρώην ΕΑΣ Πάρου (νυν Αγροτικό Συνεταιρισμό) για υποτιθέμενα υπόλοιπα οφειλών από δάνεια της δεκαετίας του '80.

Η περιουσία αυτή αποτελείται από βιομηχανικές μονάδες(οινοποιείο, ελαιουργείο, τυροκομείο), αποθήκες και αστικά ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από χρονοβόρες δικαστικές διαμάχες η πλήρης και η άδικη αποξένωση του Συνεταιρισμού από την περιουσία του και ο 20ετής αποκλεισμός από κάθε μορφής χρηματοδότηση οδήγησαν στην παραγωγική και επιχειρηματική του απαξίωση.

Να σημειωθεί ότι η αστική περιουσία του έχει αντικειμενική αξία περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εμπορική αξία πριν από πέντε χρόνια ξεπερνούσε τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι ανάσες μας αρκούν για λίγες ημέρες ακόμα» δηλώνει ο Πρόεδρος του Α.Σ Πάρου κ. Ν.Τσιγώνιας και κάνει έκκληση προς την τοπική αυτοδιοίκηση, την περιφέρεια, τους βουλευτές του Νομού Κυκλάδων, την κυβέρνηση καθώς και όλους τους παριανούς να βοηθήσουν στην διάσωση του Α.Σ Πάρου.

Οι δραματικές κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές συνέπειες από ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του Α.Σ Πάρου που λειτουργεί από το 1929 στο νησί είναι κάτι που δεν έχει εκτιμηθεί δεόντως δηλώνει ο Διευθυντής του συνεταιρισμού κ.Γκόκας.

Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα και μέσα σε ένα ζοφερό παρόν και αβέβαιο μέλλον το σίγουρο είναι ότι αυτό που απευχόμαστε όλοι είναι το κλείσιμο του Α.Σ Πάρου ειδικότερα την εποχή που ο πρωτογενής τομέας θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr