×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ psts.gr: O αμοιβαίος σεβασμός είναι θεμέλιο αλληλέγγυας κοινωνικής προσφοράς

01 Δεκεμβρίου 2013 13:27

To parianostypos,gr, εδώ και χρόνια έχει αποδείξει μέσω του έργου του ότι στηρίζει έμπρακτα και προβάλλει πάντοτε τις δραστηριότητες των Συλλόγων της Πάρου καλύπτοντας δημοσιογραφικά, φωτογραφικά

και βιντεοσκοπικά τις όποιες εκδηλώσεις τους γιατί αταλάντευτη πεποίθηση και δέσμευσή του ήταν, είναι, και θα είναι, ότι οι προσπάθειες των Συλλόγων αφορούν και υπηρετούν το δημόσιο κοινό όφελος του νησιού, συνεπώς, θα πρέπει να καταγράφονται, να αναδεικνύονται και να γνωστοποιούνται εντός και εκτός Πάρου.

Και έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Ωστόσο, η στήριξη και η προβολή αυτή δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραβιάζονται οι δεοντολογικές αρχές που διέπουν τη χρήση του υλικού ενός ενημερωτικού, ειδησεογραφικού, δημοσιογραφικού μέσου.

Συγκεκριμένα, χωρίς καν να πληροφορηθούμε, πόσο μάλλον όπως θα έπρεπε, να ερωτηθούμε, ο Σύλλογος Γυναικών Πάρου «Αρηΐς» που διοργανώνει φιλανθρωπικό γκαλά σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Πάρου -Αντιπάρου, χρησιμοποίησε καταχρηστικά υλικό από βίντεο του parianostypos.gr "παγώνοντάς το" σε φωτογραφίες προκειμένου να προωθήσει την προσπάθειά του μέσω δελτίου τύπου που το διένειμε με email σε πολλούς παραλήπτες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται απλώς για  απροκάλυπτη εκμετάλλευση υλικού του parianostypos.gr για διαφημιστικούς λόγους αλλά πρόκειται και για δυσφήμιση του μέσου γιατί το υλικό που προωθήθηκε αποτελεί μια κακή αναπαραγωγή υλικού, ένα ουσιαστικά κακέκτυπο του πρωτότυπου υλικού του parianostypos.gr.

Οι ενέργειες αυτές - δόλιες ή άδολες - δεν αναδεικνύουν απλώς την κακοβουλία ή την αστοχία ή έστω την προχειρότητα "στησίματος" της προώθησης μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης πάνω σε προϊόν "κακέκτυπης" αναπαραγωγής, αλλά στην ουσία δυσφημούν και ακυρώνουν την ίδια την προσπάθεια του Συλλόγου παρά τις εξ' ορισμού δηλωμένες αγαθές προθέσεις του για φιλανθρωπική προσφορά.

Γιατί σε μια τοπική κοινωνία, στην οποία όλοι γνωριζόμαστε και ο καθένας προσφέρει από το δικό του μετερίζι βεβαίως, θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ώστε να μπορεί να λειτουργεί συλλογικά πλέον η όποια αλληλέγγυα προσφορά και υποστήριξη εκδηλώσεων τέτοιου χαρακτήρα.

Το psts.gr δηλώνει απερίφραστα ότι ουδεμία σχέση έχει με την προώθηση και καλεί τα ΜΜΕ που έχουν αναρτήσει τις φωτογραφίες να τις αφαιρέσουν διότι δεν υπάρχει η συγκατάθεσή του για το συγκεκριμένο υλικό.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr