×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ Καλλίνικου

20 Δεκεμβρίου 2013 21:48

Το μοναδικό γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού, το οποίο για μια ακόμη φορά η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να εορτάσει, αλλά και η υποδοχή της νέας χρονιάς 2014, μου δίνουν την ευλογημένη

δυνατότητα και τη μεγάλη χαρά, να επικοινωνώ με τους αγαπητούς και πολυπληθείς αναγνώστες της έγκριτης ηλεκτρονική σας εφημερίδας, προκειμένου να εκφράσω τις εόρτιες πατρικές ευχές μου.

Η εορτή των Χριστουγέννων, εμπεριέχει έντονα στο στοιχείο της αγάπης, ακριβώς διότι αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο. Ο Ουράνιος Πατέρας, χωρίς κανένα δισταγμό γίνεται επίγειος άνθρωπος, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη Του για τον άνθρωπο και απόλυτο σκοπό την προσφορά της σωτηρίας. Αυτή την έκρηξη αγάπης του Θεού που την εκφράζει με την ενανθρώπισή Του και που είναι το κεντρικό μήνυμα των Χριστουγέννων, καλούμαστε οι Έλληνες όχι απλώς να εορτάσουμε, αλλά κυρίως να βιώσουμε. Ειδικά στις ημέρες μας, όπου η συσσωρευμένη σωματική και ψυχική κόπωση από την παρατεταμένη οικονομική και πνευματική κρίση, έχει επιβαρύνει τους περισσότερους, καλούμαστε να μιμηθούμε αυτή την αγάπη του Θεού και να τη μεταφέρουμε στην μεταξύ μας συναναστροφή, συμπαραστεκόμενοι ο ένας στον άλλο αγαπητικά με κάθε τρόπο και μέσο.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα κινούμενη η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, αγωνίζεται με τις λιγοστές της δυνάμεις αλλά με πολλή πίστη, να μεταφέρει όχι μόνο την περίοδο των εορτών αλλά κάθε στιγμή του χρόνου, αυτό το ελπιδοφόρο αγαπητικό μήνυμα των Χριστουγέννων. Με τη φιλανθρωπική μας δραστηριότητα, προσπαθούμε καθημερινά να ανακουφίζουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις υλικές και πνευματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας στα τρία ευλογημένα νησιά της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας Νάξο, Πάρο και Αντίπαρο.

Μεταφέροντας λοιπόν αυτό το μήνυμα της αγάπης που ανέτειλε από το ταπεινό Σπήλαιο της Βηθλεέμ, εύχομαι ο νεογέννητος Χριστός να χαρίζει υγεία σωματική και πνευματική σε όλους. Το φως της Θείας γεννήσεως, να διαλύσει το σκοτάδι της απελπισίας και της κατάθλιψης που κυριαρχεί στη ζωή των ανθρώπων και η ελπίδα της ζωντανής παρουσίας του Θεού ανάμεσά μας, να κυριαρχήσει στις ψυχές όλων. Το δε νέο έτος 2014 να είναι ειρηνικό και ευλογημένο και να αποτελέσει την ανατολή της εξόδου μας, από την δεινή κρίση που μας ταλαιπωρεί.

Καλά Χριστούγεννα

και ευλογημένο το νέο έτος 2014.

Ο ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr