Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου "Ατλαντίς"

28 Ιανουαρίου 2014 01:04

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2014 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου

Άσπρου Χωριού «ΑΤΛΑΝΤΙΣ». Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και έναν σύντομο  διοικητικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νίκο Τριαντάφυλλο και η ευλογία της πίτας από τους παρευρισκόμενους ιερείς.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τα παιδιά του χωριού που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και που έπιασαν τον σταυρό την ημέρα των Θεοφανίων.

Συγκινητική ήταν η στιγμή αφιερώματος με προβολή βίντεο στους αείμνηστους τσαμπουνιέρηδες Γιάννη Ρούσσο και Γιωργή Κυδωνιέα που κοσμούσαν με τους ήχους τους τις εκδηλώσεις του συλλόγου ενώ παραδοσιακό χαρακτήρα έλαβε η εκδήλωση όταν τραγουδήθηκαν τα κάλαντα και άλλα παραδοσιακά τραγούδια με την συνοδεία παραδοσιακής τσαμπούνας και τουμπακιού που έπαιξαν οι Χριστόδουλος Κυδωνιεύς, Βασίλης Τριαντάφυλλος, Γιάννης Ρούσσος, Δημήτρης Τριαντάφυλλος και Γιώργος Κυδωνιεύς.

Η εκδήλωση κράτησε μέχρι αργά με γλέντι συνοδευόμενο με ζωντανή νησιώτικη μουσική που έπαιξαν οι φίλοι μας Μανώλης Δελέντας, Κώστας Πατέλης, Μάρκος Κυδωνιεύς και Ηλίας Γαβαλάς και τα παιδιά του χωριού Μιχάλης Κυδωνιεύς, Γιάννης Ρούσσος και Μαργαρίτα Κυδωνιέως ενώ τραγούδησαν οι Άννα Ρούσσου, Μαρία Αρκουλή, Άννα Περάκη, Αγγελική Σκιαδά, και η μικρή Πέγκυ Ρούσσου τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μαρία Χανιώτη, κ. Γιώργος Λουκής και κ. Παντελής Ρούσσος, οι Πρόεδροι των Τοπ. Κοινοτήτων Λευκών κ. Απόστολος Παντελαίος, Παροικίας κ. Μηνάς Καλακώνας, Νάουσας κ. Γιώργος Μπαρμπαρίγος, Αγκαιριάς κ. Ανδρέας Κουταλίδης και Αρχιλόχου κ. Γεώργιος Ρούσσος, τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και πολλών πολιτιστικών συλλόγων. Ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, και τους παραπάνω φορείς για την άψογη συνεργασία τους.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr