Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μονόδρομος η λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου – Απόφαση με εντάσεις και αντεγκλήσεις (Βίντεο)

11 Μαρτίου 2015 17:31

Ένταση προκάλεσε το πρώτο θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου που διεξήχθη την Τρίτη 10 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα αφορούσε την « Ενημέρωση & λήψη απόφασης για τον καθορισμό δράσεων για την επίτευξη του στόχου της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου».
Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με αρκετούς συμπολίτες μας να βρίσκονται στο προθάλαμο, η συζήτηση είχε εντάσεις, αντεγκλήσεις, χαρακτηρισμούς, εκφράσεις του «δρόμου» αλλά και μαχητικότητα πάνω σε τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις που παρουσίασαν εκατέρωθεν η πλειοψηφία και η μειοψηφία.

Με 12 ψήφους υπέρ και 10 κατά αποφασίσθηκε τελικά ο καθορισμός δράσεων προκειμένου να επιτευχθεί η ταχύτερη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου, σε προσωρινή στέγαση 350 τ.μ . Η δεύτερη πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία ήταν η επίσκεψη διαπαραταξιακής επιτροπής στην ηγεσία του υπουργείου υποδομών και μεταφορών για δέσμευση του προγράμματος υλοποίησης της Υ.Π.Α για κατασκευή προσωρινής στέγασης 850 τ.μ

Η πρόταση που υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, των 350 τ.μ, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δεν θα αποτελέσει την μόνιμη αλλά την προσωρινή λύση λειτουργίας του αεροδρομίου, εάν και εφόσον οι ολοκληρωμένες μελέτες εγκριθούν από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας η οποία είναι και η τελική αρμόδια αρχή που θα δώσει την έγκρισή της.

Η συγκεκριμένη λύση προτάθηκε και προκρίθηκε, διότι ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου, σύμφωνα και πάντα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση, θα είναι ταχύτερος και ίσως και μέσα στο καλοκαίρι του 2015.
Για κατασκευή των 850 τ.μ, η Υ.Π.Α εκτιμά ότι η χρονολογία όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει το αεροδρόμιο είναι το καλοκαίρι του 2017, εάν και εφόσον εξασφαλισθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.
Με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου θα τριπλασιαστούν οι αφίξεις επισκεπτών που θα φθάσουν στο νησί της Πάρου, περίπου 120.000, σοβαρή πηγή αναθέρμανσης της τουριστικής ανάπτυξης και οικονομίας του νησιού.












Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr