Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οργάνωση και λειτουργία εν όψει του Πάσχα και της τουριστικής περιόδου

23 Απριλίου 2016 16:39

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Ι. Κωβαίου πραγματοποιήθηκε χθες, 21 Απριλίου 2016, ανοιχτή συζήτηση με θέμα «την οργάνωση και λειτουργία εν όψει του Πάσχα και της τουριστικής περιόδου», όπου συμμετείχαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Αντωνόπουλος, ο Υπολιμενάρχης κ. Πορτοκάλης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Καραχάλιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, o Πρόεδρος και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Οδηγών Ταξί, του Συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων, του Κ.Τ.Ε.Λ., καθώς και πολίτες και λοιποί επαγγελματίες της Πάρου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επισήμανση των σημαντικότερων ζητημάτων που αντιμετωπίζει το νησί κατά την τουριστική περίοδο και η κατάθεση απόψεων και προτάσεων για την επίλυση τους από τους εμπλεκόμενους φορείς, τους επαγγελματίες και τους πολίτες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία του κεντρικού λιμένα, η οποία επιβαρύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παροικίας, στο θέμα της παράνομης στάθμευσης, στην αυθαίρετη κατάληψη δημοσίων χώρων, στην αυθαίρετη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων αλλά και στο θέμα της καθαριότητας που αφορά όλους τους οικισμούς του νησιού. Ένα επιπρόσθετο ζήτημα είναι η υποστελέχωση της αστυνομίας αλλά και της δημοτικής αστυνομίας, γεγονός που δυσκολεύει τον αποτελεσματικό έλεγχο της παραβατικότητας.

Οι προτάσεις που συζητήθηκαν αφορούν στην ομαλή λειτουργία του λιμένα για την εξυπηρέτηση των επιβατών, των πολιτών αλλά και των επισκεπτών από τους επαγγελματίες του νησιού. Επιπλέον, τέθηκε το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην Παροικία.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι η εν εξελίξει μελέτη για το "Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο (Master Plan) Λιμένα Πάρου" θα αντιμετωπίσει πολλά από τα παραπάνω θέματα.

Επίσης, τόνισε ότι η τοπική κοινωνία θα δώσει χρήσιμα στοιχεία στη μελετητική ομάδα για την εικόνα και τις ανάγκες της περιοχής, στο πλαίσιο της σύσκεψης - διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Τέλος, ο Δήμαρχος δήλωσε: « Ο Δήμος Πάρου από την πλευρά του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια , προκειμένου το νησί να είναι καθ’ όλα έτοιμο ενόψει της τουριστικής περιόδου να υποδεχτεί τους επισκέπτες. Ζητούμε λοιπόν την κατανόηση, στήριξη και βοήθειά σας, γιατί όλοι θέλουμε μια Πάρο καθαρή και νοικοκυρεμένη και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr