Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση για κοινή συνέντευξη τύπου της Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων για τις ανεμογεννήτριες και συμβολική κατάληψη της εισόδου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος

09 Μαϊος 2017 16:19

Στις 24/05 εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η προσφυγή των Δήμων Πάρου, Άνδρου, Τήνου και Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κατά της υπουργικής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.

Στο πλαίσιο των κλιμάκωσης της αντίδρασής μας και της ανάληψης πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ενημέρωση της κοινής γνώμης, ο Δήμαρχος Πάρου ως συντονιστής της επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων,

πρότεινε την πραγματοποίηση κοινής συνέντευξης τύπου των τεσσάρων Δημάρχων, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης και του Γραμματέα της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Αντιδήμαρχο Ρόδου, στην ΕΣΗΕΑ ή σε ανάλογο τόπο και τη συμβολική κατάληψη επί διώρου της εισόδου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος στις 23/05, με την κινητοποίηση των τοπικών συλλόγων των τεσσάρων νησιών στην Αθήνα και τη συμμετοχή όσων κατοίκων των νησιών και εκπροσώπων συλλογικών φορέων μπορούν να παρευρεθούν.

Η κλιμάκωση των αντιδράσεών μας αποσκοπεί στην ενημέρωση της κοινής γνώμης εκφράζοντας έτσι και το αίσθημα των τοπικών κοινωνιών αλλά και το μήνυμα ότι δε θα αφήσουμε να καταστραφούν τα νησιά μας και να μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να δηλώσουμε ότι είμαστε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση τεραστίων διαστάσεων βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών η τοποθέτηση και λειτουργία των οποίων θα βλάψει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την οικονομία των νησιών μας.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr