Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποβολή αιτήματος για Μονοθεματική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου

17 Ιουνίου 2018 12:42

Στις 4/6/18 ημέρα Δευτέρα, μετά από πρωτοβουλία των τριών φορέων (Ο.ΠΑ.Σ., Σύλλογος Παρίων-Αντιπαρίων «Η Εκατονταπυλιανή» και Σύλλογος παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου) και μετά την κατάθεση της πρότασης του Αγροκηπίου - Βιωματικό πάρκο στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για μονοθεματική συζήτηση την 1/6/2018, έγινε συνάντηση όλων των συλλόγων και φορέων, που με απόφαση των Δ.Σ. τους στηρίζουν την πρόταση αυτή, για να συζητηθεί το επόμενο βήμα δράσης.


Συμφωνήθηκε να συνταχθεί έγγραφο, που να ζητάει την μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για τη συζήτηση της πρότασης του Αγροκηπίου, το οποίο θα στηριχθεί και από υπογραφές Δημοτικών Συμβούλων και πολιτών.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν αντιπρόσωποι, όλοι μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων:
Ο πρόεδρος του συλλόγου Παρίων - Αντιπαρίων ''Η Εκατονταπυλιανή'' κ. Ζουμής Νίκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού κ. Αυλήτης Πέτρος, με τον γραμματέα του συλλόγου κ. Δημόπουλο Παναγιώτη, ο πρόεδρος του συλλόγου «Αρχίλοχος» κ. Μητρογιάννης Σπύρος, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου Πάρου – Αντιπάρου (Σ.Ε.Ο.Τ.Α.Π.Α) κ. Ανδρεάδης Γιώργος με την γραμματέα του συλλόγου κα. Βαζαίου Κατερίνα, η αντιπρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Παναγιώτης Καλλιέρος» κα. Μαρία Μησίδου, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου της δευτεροβάθμιας Ε.Λ.Μ.Ε. Πάρου Αντιπάρου, κα. Βασιλική Γκολιομύτη, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πάρου Αντιπάρου κ. Μπάλιος Κώστας με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Μοστράτο Χρήστο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης το μέλος της ΚΔΕΠΑΠ και νηπιαγωγός κ. Δημήτρης Γεωργιάδης και ο Δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Θανάσης Μαρινόπουλος.

Διαβάστηκε επιστολή - ανασκόπηση των γεγονότων - της προσπάθειας αυτής των συλλόγων του προέδρου της Ο.ΠΑ.Σ. κ. Αντώνη Πατέλη από τον κ. Πέτρο Αυλήτη και μοιράστηκε το έγγραφο στήριξης που εστάλη από τον σύμβουλο του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου κ. Δημήτριο Ζιώγα.

Την επομένη, μαζεύτηκαν 52 υπογραφές, εκ των οποίων έντεκα (11) είναι Δημοτικών Συμβούλων, που ζητούν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βατίστα Ρούσσο να μπει το θέμα ως μονοθεματικό και να τεθεί προς ψήφιση.

Σύμφωνα με το Άρθρο 3.§δ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, (Απόφαση 202/2011), το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται όποτε το ζητήσει το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας.

Αναμένουμε με περισσότερες ελπίδες αυτή τη φορά, να τεθεί προς συζήτηση ως μονοθεματικό και να ψηφιστεί, το συντομότερο δυνατόν, αφού ο Νόμος είναι σαφής. (Ο αριθμός των αιτούντων Δημοτικών Συμβούλων υποχρεώνει προς αυτή την κατεύθυνση)

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς και συλλόγους που εργάστηκαν εντατικά και ακούραστα για τη στήριξη του Αγροκηπίου ως Βιωματικό Πάρκο, τους εθελοντές μας, καθώς και τους πολίτες που με προτάσεις τους, βοήθησαν κατά την διαβούλευση, ώστε η πρόταση να ολοκληρωθεί και ωριμάσει.

 

--
Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας Πάρου

Ο Πρόεδρος

Πέτρος Αυλήτης

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr