Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Με εντατικούς ρυθμούς καθαρίζονται οι αποχετεύσεις όμβριων υδάτων.

27 Σεπτεμβρίου 2018 15:33

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάρου, έχουν αναλάβει αυτές τις ημέρες το έργο του καθαρισμού του δικτύου όμβριων υδάτων στο νησί.

Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για προληπτικούς λόγους καθώς σύμφωνα με τις πρόσφατες μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένονται ακόμα και καταιγίδες στις Κυκλάδες κατά τις επόμενες δύο ημέρες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Ο Δήμος Πάρου και η ΔΕΥΑ Πάρου, σε μία συντονισμένη προσπάθεια, εκτελούν το τελευταία διάστημα εργασίες για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του δικτύου όμβριων υδάτων, με προτεραιότητα τα φρεάτια εντός των οικισμών και ανάντη αυτών.

Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάρου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ενδέχεται να πλήξουν την Πάρο και τις Κυκλάδες στο σύνολο, από το βράδυ 29/09/2018 έως και τις 30/09/2018, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, ήτοι βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων που αναμένεται να πλήξουν το νησί της Πάρου τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 29/09/2018 και να συνεχιστούν όλη την Κυριακή 30/09/2018.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να ελέγξουν το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές, καθώς και να μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
Να μη διασχίζουν χείμαρρο ή/και ρέματα πεζοί ή με αυτοκίνητο.
Να μην αφήνουν τα παιδιά και τους ηλικιωμένους να βγουν έξω ασυνόδευτοι.
Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή τους σε υπόγειους χώρους.
Να αποφύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Τέλος, παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πάρου να χρησιμοποιούν τους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης και να αποφεύγουν την στάση και στάθμευση των οχημάτων τους επί των ποταμών & των ρεμάτων. Ενώ για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους, μπορούν να ενημερώνονται από Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού καθώς και από τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Δήμου Πάρου.

«Προστασία από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα και Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης».

 Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας:

• Να ασφαλίζουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
• Να στερεώνουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
• Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας τους.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
• Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr