Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Μιά απ΄τα ίδια! Το παρελθόν "αναβιώνει" ενόψει δημοτικών εκλογών...

31 Οκτωβρίου 2018 21:49

Ενόψει κάθε εκλογικής αναμέτρησης αναγεννάται η ελπίδα! Η προσμονή ότι αυτή τη φορά θα φανεί κάτι νέο στον πολιτικό ορίζοντα των επιλογών μας ενώπιον της κάλπης.


Το καινούριο φυσικά στο οποίο προσβλέπουμε, αφορά και στις προεκλογικές πρακτικές και συνήθειες του πολιτεύεσθαι, καθώς αναμένουμε ότι αυτές θα κομίζουν φρέσκο αέρα, πρωτοτυπία και κυρίως νέα πολιτικά ήθη!

Αμ΄δε! Οι τοπικές κοινωνίες ανάμεσά τους και η Πάρος, βλέπουν δυστυχώς να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των πολιτών τους το ίδιο κάθε φορά προεκλογικό έργο σε επανάληψη! Ομάδες ατόμων αποκτούν επιρροή μέσα στο κοινωνικό σώμα με πρόσχημα συνήθως τη συσπείρωση γύρω από ευρύτερους σκοπούς και μεγάλα εγχειρήματα καλών προθέσεων, για να μετουσιώσουν λίγο καιρό πριν οι δημοτικές κάλπες ανοίξουν, τη δύναμη και την προβολή που έχουν καρπωθεί από τη δράση τους, σε σκοπιμότητες πολιτικής ηγεμονίας και εκλογικής υποψηφιότητας.

Η Πάρος έχει ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν πρακτικές μεθοδικού προσεταιρισμού μέρους της κοινωνίας του νησιού υπό το μανδύα ιδεαλιστικών οραμάτων για τον τόπο τα οποία βρήκαν απήχηση, δημιούργησαν πολιτικό ρεύμα και έδωσαν το τιμόνι της δημαρχίας στους εμπνευστές και καθοδηγητές των κατά τα άλλα "ευγενών" και "ανιδιοτελών" αυτών συλλογικών κινήσεων!

Επειδή μάλλον δεν ζούμε στο νησί των λωτοφάγων, οι μεθοδεύσεις τέτοιου τύπου από "παρέες" πολιτικά φιλόδοξων ομάδων με ηγετικές βλέψεις, αποτελούν δυστυχώς παρωχημένες αναβιώσεις του παρελθόντος.

Ενός παρελθόντος που η παριανή κοινωνία έχει ήδη βιώσει και που αυτή την εποχή "σερβίρεται" και πάλι ως ξαναζεσταμένο φαγητό... "Πασπαλισμένο" από "ανακυκλωμένες" πρωτοβουλίες κατ΄όνομα χωρίς καμία πρωτοτυπία, "αναταράξεις"υδάτων δίχως ροή ανανέωσης, με μπόλικη εντέλει "δόση" ασφαλούς πολιτικής πεπατημένης που στερείται φαντασίας και πνοής γι΄αυτό που θα ΄ρθει αλλά δυστυχώς, μοιάζει τόσο πολύ μ΄ αυτό που παρήθλε...

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr