Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θ. Μαρινόπουλος: Μην πυροβολείτε τη Δημοκρατία

08 Φεβρουαρίου 2019 17:35

Όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε τα σχόλια που ακούγονται για την πολιτική σκηνή και τους πολιτικούς είναι απαξιωτικά και πολλές φορές υβριστικά.


Επίσης είναι γενικόλογα , αφορούν τους πάντες και τα πάντα και εκφέρονται με την σιγουριά της απόλυτης γνώσης και την βεβαιότητα ότι όλοι συμφωνούμε.
Γεννιόμαστε σίγουροι και απόλυτοι σε τέτοιο βαθμό που όσοι εξετάζουν τα πράγματα πιο βαθιά και με περίσκεψη ανησυχούν και τρομάζουν με τις καταστάσεις που διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια.
Η Δημοκρατία μας είναι ρηχή ακόμα, παρότι περάσαμε μια επταετία δια πυρός και σιδήρου, και φάνηκε τώρα στα δύσκολα που ο καθένας ,δυστυχώς και σοβαροί ,νηφάλιοι άνθρωποι εκστόμιζαν με περισσή ευκολία, προτάσεις και λόγια με την μορφή αξιωμάτων, θετικά για την συγκεκριμένη περίοδο ,αγνοώντας πλήρως τα ιστορικά γεγονότα.

Φτάσαμε δε στο σημείο εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να στείλουν στην Ελληνική Βουλή τους υμνητές των ναζί και της χούντας.
Το ίδιο συμβαίνει και σε τοπικό επίπεδο , όσον αφορά τον Δήμο και τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Η απαξίωση του ανώτατου διοικητικού οργάνου του νησιού και των εκπροσώπων του, που είναι άλλωστε και ο καθρέπτης της μικρής μας κοινωνίας είναι καθημερινή και έντονη.
Αφορμές και αιτίες για αρνητική κριτική σίγουρα δίδονται καθημερινά και σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Ακόμη και το ότι η ποιότητα της αντιπαράθεσης απόψεων και επιχειρημάτων, εκπροσώπων του Έθνους και του νησιού είναι κάποιες φορές χαμηλού επιπέδου και μας προσβάλουν πολιτισμικά μπορεί να έχει κάποια βάση.
Άλλο αυτό όμως , και άλλο η απαξίωση των πάντων, άλλο μία κριτική με νηφαλιότητα και επιχειρήματα και άλλο ο ισοπεδωτικός αφορισμός .
Αν «ηρεμήσουμε» θα ανακαλύψουμε και πολιτικούς με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν «κάτι να πουν».
Η επίθεση στους θεσμούς είναι πολύ επικίνδυνη ,ιδιαιτέρως την σημερινή εποχή που τα πάθη είναι οξυμμένα και μας εμποδίζουν να σκεπτόμαστε καθαρά.

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΓ Φυσικά εννοείται ότι και όσοι κατέχουν θεσμικές θέσεις πρέπει με τις τοποθετήσεις τους να είναι προσεκτικοί και να τις προστατεύουν.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr