Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαική Στσπείρωση Πάρου: Ζήσε Μά(ρτ)η μου…

19 Οκτωβρίου 2019 16:55

Η περιφερειακή αρχή έχει τεράστιες ευθύνες καθώς ο χειμώνας που έρχεται βρίσκει ακαθάριστα ρέματα στα νησιά από κλαδιά και φερτά υλικά.


Η αρμοδιότητα αυτή της ανήκει. Αντι να αναλάβει τις ευθύνες της για το γεγονός ότι δεν έχει φροντίσει έγκαιρα για τον καθαρισμό των ρεμάτων, κρύβεται πίσω από τα υπηρεσιακά έγγραφα που ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλύπτουν ότι, οι όποιοι καθαρισμοί θα γίνουν προς την άνοιξη!
«…Σε περίπτωση που κρίνετε αναγκαίο να πραγματοποιηθεί άμεσα καθαρισμός κάποιων ρεμάτων, η υπηρεσία μας δεν έχει αντίρρηση να εκτελεσθεί με επιμέλεια του Δήμου Πάρου»!!!
Έτσι καταλήγει το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν, Αιγαίου, με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα.

Η περιφέρεια «πετάει το μπαλάκι» στο Δήμο, δηλαδή στη τσέπη των δημοτών αφού με δαπάνες του Δήμου πρέπει να αντιμετωπιστούν έργα αρμοδιότητας της Περιφέρειας, χωρίς φυσικά καμία αντίδραση από μέρους του Δήμου.
Επειδή μπορεί η περιφέρεια να επικαλεστεί την έλλειψη προσωπικού και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, να θυμίσουμε στον Περιφερειάρχη ότι με άλλους ρυθμούς «τρέχει» όταν πρόκειται για συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων.

Θα μπορούσε σε κάθε περίπτωση να κάνει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο και ο Δήμος φυσικά θα έπρεπε να την έχει διεκδικήσει.

Πάρος 18-10-2019

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr