Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος. Συναντήσεις για επίλυση προβλημάτων στο θέμα της Υγείας στο νησί…

09 Ιανουαρίου 2020 18:50

ΥΓΕΙΑ: Είναι «Ο μεγάλος Ασθενής της Πάρου» καθώς προβλήματα στον ευαίσθητο, ζωτικό και υψηλής προτεραιότητας αυτόν τομέα, ταλανίζουν το νησί εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουν δυστυχώς επιλυθεί.

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη 9 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος προκειμένου να έχει συναντήσεις με υψηλά ιστάμενους καθ΄ύλην αρμόδιους στον τομέα της Υγείας τόσο για τα χρονίζοντα όσο και για τα φλέγοντα, πιεστικά προβλήματα που παρατηρούνται στο ζήτημα της δημόσιας – δωρεάν περίθαλψης στην Πάρο.

Το πρωί της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου, ο κ. Κωβαίος, θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό, ώστε να θέσει υπόψη τους τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται και να αναζητήσουν από κοινού λύσεις για την ταχύτερη επίλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμαρχος, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσει με τους αρμοδίους θα είναι η ανάγκη ανέγερσης ενός νέου κτηρίου για το Κέντρο Υγείας το οποίο θα καλύπτει τις θερινές αλλά και χειμερινές πληθυσμιακές ανάγκες του νησιού και το οποίο θα βρίσκεται εκτός του κεντρικού ιστού της πόλης με το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην πρόσβαση των ασθενών σε αυτό.

Ένα άλλο πρόβλημα που θα επισημάνει, είναι η εδώ και καιρό βλάβη στο ακτινολογικό μηχάνημα, η επιδιόρθωση της οποίας ανέρχεται σε κόστος 33.000 ευρώ. Ο κ. Κωβαίος θα ζητήσει την άμεση επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος ή την παραχώρηση στο Κέντρο Υγείας άλλου, έστω και μεταχειρισμένου από κάποιο νοσοκομείο.

Ένα άλλο ζήτημα που θα τεθεί στη συζήτηση είναι ο εκσυγχρονισμός του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) ο οποίος φτιάχτηκε το 1984, τροποποιήθηκε στη συνέχεια χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, ωστόσο θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί με σκοπό να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες.

Επί τάπητος θα τεθεί και το χρόνιο και ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας Πάρου που οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό όπως καρδιολόγου (υπάρχει ενδιαφερόμενος που θέλει να έρθει με μετάταξη) μικροβιολόγου, γυναικολόγου, τριών γενικών ιατρών, ορθοπεδικού (λήγει φέτος η θητεία του επικουρικού) και ακτινολόγου. Οι θέσεις θα πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα.

Επίσης θα συζητηθούν και οι ελλείψεις και σε παραϊατρικό προσωπικό, χειριστή ακτινολόγου και παρασκευάστριας καθώς και σε διοικητικό προσωπικό. Στο Γραφείο Διοίκησης υπήρχαν τρεις υπάλληλοι, εκ των οποίων οι δύο συνταξιοδοτήθηκαν και ο ένας που παραμένει θα αποχωρήσει εάν υπάρξει πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης.

Τέλος, ο Δήμαρχος θα αναζητήσεις λύσεις στο φλέγον για την ζωή και την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Πάρου, θέμα των επειγουσών διακομιδών και της αξιοποίησης του Υγειονομικού Αεροσκάφους. Θα θέσει επίσης το ζήτημα της έλλειψης μονάδας αιμοκάθαρσης στο νησί με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την επισφάλεια της υγείας νεφροπαθών συμπολιτών μας, ενώ θα αναφερθεί επίσης και στο ζήτημα του διορισμού Διοικούσας Επιτροπής.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr