Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ.Σ Πάρου: Φταίει ο γάϊδαρος και βαράνε το σαμάρι...

24 Μαϊος 2020 23:49

Δυστυχώς για το νησί μας και ευτυχώς για τους 159 πολίτες που έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές, δεν υπήρξε η δυνατότητα να ακουστεί το τι ειπώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι σίγουρο ότι θα έχαναν τον ύπνο τους από τις τύψεις!


Ο ένας Αντιδήμαρχος (Π. Κεμπάμπης) κατηγορούσε τον Δήμαρχο για την κατάντια της Παροικιάς αλλά και την αντιπολίτευση γιατί ελέγχει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου !!!, όπως είπε, πηγαίνοντάς μας πίσω στις εποχές των «φακέλων» και των πολιτικών φρονημάτων.

Ο άλλος Αντιδήμαρχος ( Η. Κουντρομιχάλης), αυτός ντε, που βγάζει και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για πως θα γίνονται τα τεστ για τον κορονοϊό στη Πάρο, αποκάλεσε ρουφιάνους και τοποτηρητές υπαλλήλους του Δήμου, γιατί οι πομπές των «αρχόντων», τα ρουσφέτια, οι εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο παίρνουν φως και δεν μένουν επτασφράγιστα μυστικά στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Οπαδοί της θεωρίας «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα» και του «πες, πες ψέματα όλο και κάτι θα μείνει», επιχειρούν την απραξία, την αδυναμία και την ανικανότητα τους να τη μεταφέρουν στην αντιπολίτευση λες και εκείνη έχει τη πλειοψηφία για να παίρνονται αποφάσεις, λες και εκείνη διοικεί .

  • Αυτοί που με την ανευθυνότητά τους έχουν δημιουργήσει μια υγειονομική βόμβα με ένα ΧΥΤΑ που δεν έχει άλλο χώρο ταφής και που, αν αντέξει φέτος θα οφείλεται στους μειωμένους όγκους απορριμμάτων λόγω πανδημίας .
  • Αυτοί που σαν λύση για το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων προωθούν τη λύση της καύσης και τις «μπίζνες» της συνδιαχείρισης με τους εργολάβους «εις υγεία των κορόιδων» που θα φορτωθούν τα βάρη των δημοτικών τελών.
  • Αυτοί που έχουν μετατρέψει σε χωματερές το Ζευλάκι, το σταθμό μεταφόρτωσης στη Νάουσα και σαν τους κλέφτες ρίχνουν σύμμικτα απορρίμματα στις λακκούβες των λατομείων στο Μαράθι.
  • Αυτοί που θα έπρεπε να ευχαριστούν το λειψό προσωπικό του Δήμου που βγάζει τη διπλάσια δουλειά λόγω έλλειψης προσωπικού, να το στηρίζουν διεκδικώντας την κάλυψη των κενών και που με κάθε ευκαιρία το απαξιώνουν με τα λεγόμενα τους.
  • Αυτοί που έχουν μάθει να σκύβουν μόνο, μπροστά στη κεντρική εξουσία και να μη διεκδικούν για το τόπο τους.
  • Αυτοί που τόσους μήνες και τόσα χρόνια δεν έχουν πάρει μια απόφαση παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας, για βελτίωση του κυκλοφοριακού στη Παροικιά, την επικαιροποίηση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος συλλογής απορριμμάτων στις σημερινές συνθήκες.
  • Αυτοί που όλο το χειμώνα δεν έκαναν τίποτα για καλύτερη αξιοποίηση και διαγράμμιση των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης, δεν προώθησαν καμιά κυκλοφοριακή ρύθμιση παρά τις συνεχείς αναφορές μας και τις επανειλημμένες δεσμεύσεις τους.
  • Αυτοί που με την συμπεριφορά και την τακτική τους καταδικάζουν τη Νάουσα να μη διαθέτει χώρο στάθμευσης.
  • Αυτοί που έφτασε καλοκαίρι και τώρα ψάχνονται τι θα κάνουν με χώρους στάθμευσης , αγνοώντας το πώς παίρνονται αποφάσεις, γιατί πιστεύουν ότι η αμάθεια μπορεί να ξεπερνά τις διαδικασίες. Όταν και όπως εκείνοι θέλουν.
  • Αυτοί που θεωρούν ότι η αυθαιρεσία είναι «προνόμιο» των αιρετών.
  • Αυτοί που φέρνουν νέα ήθη και έθιμα καταργώντας τις διαδικασίες σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου και τον κανονισμό του.
  • Αυτοί που κατόρθωσαν το πάλαι ποτέ καθαρότερο νησί των Κυκλάδων μέσα σε έξι χρόνια να το μετατρέψουν χειμώνα – καλοκαίρι με ή χωρίς προσωπικό σε απέραντο σκουπιδότοπο.
  • Αυτοί που μετά από οκτώ μήνες αδυνατούν να διώξουν τα φυτικά υπολείμματα από το αγροκήπιο της Παροικιάς με ορατό το ενδεχόμενο μιας πυρκαγιάς στο κέντρο της πόλης.
  • Αυτοί που απαξίωσαν και απαξιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για μηχανήματα, σάρωθρα, ηλεκτρικές σκούπες, αυτοκίνητα που βρίσκονται παρατημένα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και χαλασμένα.
  • Αυτοί που δυόμισι χρόνια δεν έχουν πλύνει ούτε ένα κάδο γιατί το πλυστικό των κάδων είναι χαλασμένο και μετά από τις συνεχείς αναφορές μας αποφάσισαν να το στείλουν στην Αθήνα για επισκευή.
  • Αυτοί που έχουν βρει στις εργολαβίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ το «φάρμακο» της δικής τους ανικανότητας, γιατί θεωρούν ότι «λεφτά υπάρχουν», αφού πληρώνουν οι δημότες και «μοιράζουν» απλόχερα εργολαβίες με κάθε ευκαιρία.
  • Αυτοί που έχουν « ικανότητα στη διοίκηση» και ένα έγγραφο από το ισόγειο του Δημαρχείου για να πάει στο όροφο θέλει δυο μήνες !!!
  • Αυτοί που με την ανευθυνότητά τους εξόργισαν Έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες του νησιού μας με τα WE…YOU…ALL
  • Αυτοί που το ίδιο ανεύθυνα καλλιεργούν το αίσθημα ασφάλειας που δεν υπάρχει στην νέα πραγματικότητα, όχι γιατί το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί.
  • Αυτοί που επιχειρούν να καρπωθούν επικοινωνιακά κάθε προσφορά για την ενίσχυση των δομών υγείας στο νησί μας αλλά δεν ορθώνουν το ανάστημα τους για να διεκδικήσουν αυτά που οφείλει να παρέχει η πολιτεία στην δημόσια υγεία.
  • Αυτοί που πανηγυρίζουν και θεωρούν «επανάσταση» γιατί έβαψαν καθυστερημένα το πλακόστρωτο του Αγ. Νικολάου.

Αυτοί που … Αυτοί που … Αυτοί που … Αυτοί που … Αυτοί που …

Ότι και να λένε, ότι και να κάνουν το δικό τους έργο κρίνεται, το δικό τους όραμα για τον τόπο, η δική τους πολιτική να λύνουν προβλήματα και να δίνουν απαντήσεις και όχι η ικανότητα τους να αντιπολιτεύονται την αντιπολίτευση.

Το έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή και αποτελεί τη δική μας δέσμευση απέναντι στο παριανό λαό. Όπου συμφωνούμε θα στηρίζουμε, όπου διαφωνούμε και οι επιλογές της Δημοτικής Αρχής αντιστρατεύονται κατά την άποψη μας τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των παριανών, θα είμαστε απέναντι και θα πορεύονται μόνοι τους. Έχουν άλλωστε την πλειοψηφία.

Η ευθύνη του Δημάρχου μπροστά στο λαϊκισμό συνεργατών του που εκτός των άλλων, «κλείνουν το μάτι» σε ακροδεξιές συμπεριφορές και αντιλήψεις είναι τεράστια. Είναι υπόλογος στο παριανό λαό γιατί τους υιοθετεί με τη στάση του.

       Πάρος 22-5-20

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr