Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο δημαρχείο Πέμπτη 18/06 και ώρα 13:30

17 Ιουνίου 2020 14:55

Στις 11/06/2020 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου και του Συλλόγου Π.Ε."Παναγιώτης Καλλιέρος" με θέμα το επίδομα στέγασης των αναπληρωτών.


Πλήθος εκπαιδευτικών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, συνειδητοποιώντας ότι μόνο με τον ανυποχώρητο αγώνα θα δικαιωθούμε, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο δημαρχείο.

Παρ΄όλο που σε ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου: "ο Δήμος Πάρου ενημερώνει ότι από την πρώτη στιγμή έχει εκδηλώσει έμπρακτα την πρόθεσή του να ικανοποιήσει το αίτημα των αναπληρωτών για παροχή κινήτρων, σε εφαρμογή του ν.4512/2018", τα γεγονότα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Με την υπ' αρ. 5/09-12-2019 ανοίγει ο σχετικός κωδικός με πίστωση 15.000 ευρώ. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η ημερομηνία της απόφασης είναι λίγες μέρες μετά την κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Πάρου-Αντιπάρου, με τη στήριξη της ΕΛΜΕ και του συλλόγου Π.Ε ''Παναγιώτης Καλλιέρος'', στις 12/12/2019 στο δημαρχείο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το άνοιγμα του κωδικού, παρότι ήταν νίκη των εκπαιδευτικών, συνοδευόταν από ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε... 7 ευρώ τον μήνα για κάθε εκπαιδευτικό. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να καλεστεί άμεσα δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αντί γι΄ αυτό η δημοτική αρχή επιλέγει να καλέσει σε δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και για άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα την Παρασκευή 20/12/2019, μέρα που πολλοί αναπληρωτές φεύγουν από το νησί για να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Παρά τον ελιγμό της δημοτικής αρχής οι εκπαιδευτικοί απάντησαν με μαζική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο και έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα, πλην ενός, να μπει στον προϋπολογισμό το ποσό των 100.000 ευρώ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη συνεδρίαση της ψήφισης του προϋπολογισμού, η οποία δεν ανακοινώθηκε στο site του δήμου Πάρου, στις 13/01/2020, η απουσία μας οδήγησε σε πισωγύρισμα, μιας και δεν εγγράφηκε το ποσό των 100.000, όπως προέβλεπε η απόφαση στις 20/12/2019. Οι προσπάθειες επικοινωνίας της ΕΛΜΕ με τη δημοτική αρχή έπεφταν στο κενό και μόνο μετά από πιέσεις έγιναν κάποιες συναντήσεις. Στις 1/04/2020 στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού εξασφαλίστηκε και το υπόλοιπο ποσό των 85.000 ευρώ. Από τις 13/1/2020 ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού μέχρι τώρα, έχουν περάσει 5 μήνες. Η δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει την επικοινωνία της οικονομικής υπηρεσίας με τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυση του ζητήματος. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι η δημοτική αρχή "στηρίζει τις διεκδικήσεις μας" και "παραμένει στο πλευρό μας". Τουναντίον, ακόμα και τώρα, από τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου στην τελευταία μας κινητοποίηση στο δημαρχείο προκύπτει το εντελώς αντίθετο. Ανακοίνωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να δώσει τα χρήματα απευθείας σε ξενοδοχεία από το Σεπτέμβρη και μάλιστα χωρίς να καλύπτει τις ανάγκες όλων των αναπληρωτών.

Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν. Η πολιτική που θέλει τις/τους εκπαιδευτικούς αναλώσιμες/ους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, απολυμένες/ους κάθε καλοκαίρι (αν έχουν δουλέψει), χωρίς σταθερή δουλειά και χωρίς σπίτι, αλλά προσωρινά ξενοδοχειακά καταλύματα. Εκπαιδευτικούς που παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην εκπαίδευση, είναι" αναπληρώτριες/ες".

Καλούμε όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς την Πέμπτη 18/06 και ώρα 13:30 στο δημαρχείο να σταματήσουμε τον εμπαιγμό και να απαιτήσουμε την άμεση καταβολή του επιδόματος.

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Πάρου- Αντιπάρου

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr