Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Θετική εξέλιξη για την έκταση του Παλιού Αεροδρομίου

13 Ιουλίου 2020 15:00

Στην κατοχή του Δήμου Πάρου περνάει η έκταση του παλιού αεροδρομίου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 57/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου. Η απόφαση θα επιδοθεί στο Δημόσιο τις επόμενες ημέρες.


Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμ. 57/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου, έγινε σε πρώτο βαθμό δεκτή η αγωγή που κατατέθηκε από τον δικηγόρο του Δήμου Πάρου, καθώς αναγνωρίστηκε η εγκυρότητα της διαπιστωτικής απόφασης πλήρωσης της διαλυτικής αίρεσης του συμβολαίου, με το οποίο η τότε Κοινότητα Παροικίας δώρισε έκταση 223.500 τ.μ. για να δημιουργηθεί το αεροδρόμιο Πάρου. Έτσι, αναγνωρίστηκε ότι κύριος του ακινήτου είναι ο Δήμος Πάρου, και διατάχθηκε το δημόσιο να αποδώσει στον Δήμο ολόκληρη την έκταση του παλιού αεροδρομίου Πάρου.

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, σχολίασε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η διεκδικούμενη έκταση του Παλιού Αεροδρομίου της Πάρου, περνάει και επίσημα στον Δήμο μας, με τη βούλα του δικαστηρίου. Η επιτυχής έκβαση της υπόθεσης, που χειρίστηκε το γραφείο νομικής υποστήριξης του Δήμου, έχει τεράστια σημασία για εμάς. Με την τελεσιδικία της συγκεκριμένης απόφασης, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της έκτασης προς όφελος του νησιού και των δημοτών.»

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr