Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλιευτικό Καταφύγιο Αλυκής Πάρου: Πως εξελίσσεται και πότε ολοκληρώνεται το έργο... (Βίντεο)

15 Ιουλίου 2020 15:55

Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουλίου, ενημερωτική συνάντηση με θέμα την πορεία κατασκευής αλλά και την ολοκλήρωση ενός σπουδαίου έργου για την Αλυκή και την Πάρο.


Πρόκειται για το Αλιευτικό Καταφύγιο Αλυκής, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στον παριανό λαό σε ελάχιστους μήνες.

Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς κ. Κ. Πούλιος , ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου κ. Σ. Καραχάλιος, ο επικεφαλής τη; Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου κ. Κ. Ροκονίδας, μετείχαν αλιείς και επιχειρηματίες πολλών τουριστικών κλάδων της τοπικής κοινωνίας προς τους οποίους έγινε ενημέρωση για τους λόγους ανάσχεσης στην παράδοση του έργου.

Επίσης αναλύθηκαν τα δύο ζητήματα τα οποία ανέκυψαν κατά την κατασκευή και οφείλονται στις συνθήκες του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Το πρώτο είναι ότι στο Αλιευτικό Καταφύγιο παρουσιάζεται μεγαλύτερος κυματισμός όταν πνέει βόρειος άνεμος, ενώ το δεύτερο ζήτημα αφορά στο φαινόμενο μετατόπισης της άμμου λόγω θαλασσίων ρευμάτων στο μόλο της Αλυκής.

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο χρονοδιάγραμμα της τεχνικής διευθέτησης, το Αλιευτικό Καταφύγιο της Αλυκής, προβλέπεται σύντομα να λάβει τελική πορεία υλοποίησης και να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο πνοής το οποίο θα αποτελέσει το μεγαλύτερο Αλιευτικό Καταφύγιο της Πάρου. Θα παρέχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού 105 σκαφών, όταν το Καταφύγιο της Νάουσας παρέχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα ελλιμενισμού 80 θέσεων.

Με σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις, θα συμβάλλει στον ασφαλή ελλιμενισμό και θα στηρίξει τόσο τον πρωτογενή αλιευτικό τομέα όσο και την τουριστική επιχειρηματικότητα της ευρύτερης περιοχής της Αλυκής. Αποτέλεσε για χρόνια όνειρο ζωής και πάγιο αίτημα των επαγγελματιών και της τοπικής κοινωνίας. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής στην Πάρο που θα ωφελήσει συνολικά το νησί.

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr