Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθ. Μαρινόπουλος: Στρίβειν δια του αρραβώνος

29 Ιουλίου 2020 13:24

Είναι ολοφάνερο πια ότι σε τούτο δω τον τόπο όλα κινούνται με ρυθμό χελώνας , ή ακόμη χειρότερα χρησιμοποιείται κατά κόρον από τον Δήμο Πάρου το σύστημα «στρίβειν διά του αρραβώνος».


Είναι μια φράση που ειπώθηκε από μεγάλες μορφές κωμικών του παρελθόντος και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μας.
Πρόκειται για καιροσκοπικούς ελιγμούς που στόχο έχουν να ελαχιστοποιήσουν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες πολιτών για ζητήματα που καθυστερεί η επίλυση τους αλλά και για υποσχέσεις ή αποφάσεις που δεν υλοποιούνται .
Κάθε φορά που οι συνθήκες επιβάλλουν να γίνει κάτι , τότε καλούμε πολίτες και φορείς σε μια συνάντηση (διαβούλευση το λέμε) , για να πούμε τον πόνο μας , να εκτονωθούμε και μετά το πρόβλημα παραπέμπεται στις καλένδες .
Έτσι αρκετές φορές κάθε χρόνο θα προκαλέσουμε και θα προσκαλέσουμε αρμόδιους και μη σε συζητήσεις για το κυκλοφοριακό , για τα προβλήματα των επαγγελματιών και για την τουριστική ανάπτυξη .
Κι ύστερα θα πάρουμε αποφάσεις για αναπτυξιακά συνέδρια και μελέτες αειφόρου ανάπτυξης και μετά θα πάμε με ήσυχη την συνείδηση μας για ύπνο.
Και ξυπνάμε τον επόμενο χρόνο για να ξανακάνουμε τα ίδια.

Έτσι είμαστε πάντα απροετοίμαστοι σε κάθε δύσκολη στιγμή μικρή ή

μεγάλη όπως τώρα.

Εδώ να πούμε ότι όσο πιο βαρύγδουπους τίτλους βάζεις , τόσο πιο χοντρό είναι το δούλεμα .
Τέλη Αυγούστου του 2018 γράφαμε :
Επειδή όπως όλοι παραδέχονται μπαίνουμε (μάλλον έχουμε ήδη μπει) σε καταστάσεις που απαιτούν προσεκτικά και μελετημένα βήματα , καλό θα είναι να γίνει ένα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που θα καθορίσει το πλαίσιο ΣΤΟΧΟΥ-ΜΕΣΩΝ , όπως ανέφερε το ιστολόγιο «Αριστοφάνης» ,γνωστού μας φίλου ασχολουμένου πολλά χρόνια με τα κοινά. Τα πορίσματα του θα παραδοθούν στη νέα δημοτική αρχή για να τα αξιοποιήσει.

Επίσης καθοριστικός παράγοντας για την υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδίου θα πρέπει να είναι μία ομάδα (Δημοτική πλειοψηφία - συνεργασία Δημοτικών Παρατάξεων- πολίτες- φορείς κλπ) που όχι μόνο να προωθεί τις αλλαγές , αλλά και να διεκδικεί την ιδιοκτησία αυτών , κάθε στιγμή και σε κάθε φάση τους.

Σε τελική ανάλυση μετά από όλη αυτή την προσπάθεια να τις πιστεύει.

Τον Οκτώβριο λοιπόν του 2018 ήλθε σαν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και εγκρίθηκε η διοργάνωση διήμερου συνεδρίου με τίτλο « Αναζήτηση ενός μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης για το μέλλον της Πάρου » όπου θα επιζητούσαμε την συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και των πανεπιστημίων Μακεδονίας και Αιγαίου καθώς και την σύμπραξη της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου.

Όσο το είδατε εσείς το συνέδριο , άλλο τόσο το είδαμε κι εμείς.

Εκτός αν κάνουμε ένα μεγάλο λάθος και από την παράταξη που διοικεί τον Δήμο και ονομάζεται «επιμένουμε στην πράξη » ακολουθείται το « εγκώμιο της απραξίας » σύμφωνα με το οποίο πραγματικά αποτελεσματική είναι η δράση που απλώς υποβοηθά αυτό που πρόκειται να συμβεί από μόνο του.

Αν έχουν προσεγγιστεί τέτοια ανώτερα φιλοσοφικά επίπεδα …… πάμε πάσο.

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr