Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ.Σ Πάρου: Υπόλογοι των αποφάσεων τους στη παριανή κοινωνία…

15 Οκτωβρίου 2020 18:52

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 13/10 φέραμε προς συζήτηση την απόφαση του ΔΣ της ΚΔΕΠΑΠ σχετικά με τον καθορισμό των προσόντων του προσωπικού για την κάλυψη των θέσεων στο Δημοτικό Ωδείο και στο Εικαστικό Εργαστήρι.


Για τους δικούς της λόγους η διοίκηση της ΚΔΕΠΑΠ, αλλά με προφανή στόχο τον «ντε φάκτο» αποκλεισμό κάποιων, προχώρησε σε καθορισμό προσόντων πλήρωσης θέσεων καλλιτεχνικού προσωπικού επικαλούμενη διατάξεις που δεν αφορούν προσωπικό αυτής της κατηγορίας.

Στο ΔΣ της ΚΔΕΠΑΠ που ενέκρινε τις προσλήψεις στη βάση των «σχεδιασμών» της διοίκησης, ζητήσαμε την ακύρωση του διαγωνισμού και την επαναπροκήρυξη του εκ νέου, με την ορθή νομολογία και τους σωστούς όρους στα κριτήρια και τα προσόντα που προβλέπονται.

Οι σχεδιασμοί όμως της διοίκησης ήταν άλλοι και προχώρησαν στην έγκριση.

Φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί η απόφαση περί έγκρισης ήταν παράτυπη, «φωτογραφική» και όσοι είχαν έννομο συμφέρον και θίγονταν από αυτή μπορούσαν να αναζητήσουν αστικές ευθύνες και οικονομικές αποζημιώσεις βλάπτοντας τα συμφέροντα της ΚΔΕΠΑΠ και κατ’ επέκταση του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού βάσει των ορθών σχετικών διατάξεων.

Είναι φανερό ότι από τις εξελίξεις αυτές προκαλείται αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και καλλιτεχνικό προσωπικό.

Μοναδικοί υπεύθυνοι να απολογηθούν είναι οι «εμπνευστές» αυτής της απόφασης, που με τις πρωτοβουλίες τους οδήγησαν, παρά τις προειδοποιήσεις μας, τα πράγματα εδώ. Έφτασαν μάλιστα και στο σημείο να αναρτήσουν στην «Διαύγεια» πρόσληψη ατόμου το οποίο μετέπειτα δεν αποδέχτηκε την πρόσληψη του!!! Διαστρέβλωσαν ακόμα και την επιστολή των γονέων των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου που τους «έστηνε στο τοίχο» για τους χειρισμούς τους την περίοδο της πανδημίας.

Οι δραστηριότητες της ΚΔΕΠΑΠ στο χώρο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και δημιουργίας έχουν βαρύ παρελθόν και είναι αποτέλεσμα του κόπου πολλών ανθρώπων που τον κατέθεσαν προίκα στο τόπο μας, όπως την Σχολή Μουσικής, μετέπειτα Δημοτικό Ωδείο και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι.

Κανείς δεν δικαιούται είτε για λόγους άγνοιας είτε για λόγους σκοπιμότητας να απαξιώνει το έργο και την προσφορά τους σε αυτόν τον τόπο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει σαν «μαγαζάκι του» το Δήμο , τα Νομικά του Πρόσωπα και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Να είναι σίγουροι ότι σε κάθε τέτοια προσπάθεια θα βρίσκουν μπροστά τους όχι μόνο εμάς αλλά σύσσωμο τον παριανό λαό.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr