Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Χατζημάρκος από Πάρο: Προχωρούν έργα υποδομής στην Πάρο – Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου πρώτη σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων (Βίντεο)

16 Απριλίου 2021 22:39

Σε δηλώσεις προέβη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατά την επίσκεψή του στην Πάρο την Παρασκευή 16 Απριλίου, συνοδεία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι μια σειρά από έργα υποδομής στην Πάρο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες για την διαχείριση απορριμμάτων, άμεσα δημοπρατούνται έργα παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ έχει γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου για τη στέγαση του καινούργιου σχολείου που θα χτιστεί και μέσα στο Μάιο μπαίνει η υπογραφή.

Επίσης, ο κ. Χατζημάρκος έθιξε το θέμα της προστασίας, της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στα νησιά, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, που εκατομμύρια τουρίστες τα επισκέπτονται και εμφανίζονται περιστατικά παραβατικότητας. Τόνισε ότι για τον παραπάνω λόγο αυξάνεται ο αριθμός των αξιωματικών της αστυνομίας αλλά και μεγαλώνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες ενώ η Περιφέρεια ενίσχυσε τον εξοπλισμό της αστυνομίας με περιπολικά δίνοντας αποτρεπτικό μήνυμα στην ενδεχόμενη παραβατικότητα. Ότι γίνεται στα νησιά μας το καλοκαίρι, σημείωσε ο Περιφερειάρχης, έχει διεθνή αντίκτυπο.

Ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε επίσης προσλήψεις προσωπικού στα διεθνή αεροδρόμια των νησιών. Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει, ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων από οποιαδήποτε άλλη Περιφέρεια στη χώρα. Αν και η εποχή είναι δημοσιονομικά δύσκολη, σημείωσε ο Περιφερειάρχης, πετυχαίνουμε πράγματα και καλύπτουμε ανάγκες γιατί υπάρχει βούληση.

Τέλος, ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής σεζόν και με το βλέμμα στο άνοιγμα του τουρισμού και στην επιστροφή στην κανονικότητα στα νησιά μας, ο κ. Χατζημάρκος έκανε θερμή έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, για να λήξει το συντομότερο η αγωνία όπως είπε της πανδημίας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr