Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ζητούμενο είναι Οριζόντιος Εμβολιασμός για όλους!!!

09 Μαϊος 2021 00:59

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε καιρό πανδημίας η φήμη ενός προορισμού πρέπει να συνοδεύεται και από την εμπιστοσύνη για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Και αυτό, όπως πρόσφατα δήλωσε ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος για την Πάρο, αυτή η εμπιστοσύνη πρέπει να έχει αμφίδρομη σχέση. Να μπορεί δηλαδή ο προορισμός να δέχεται ασφαλείς υγειονομικά επισκέπτες αλλά και εκείνοι να είναι σίγουροι ότι οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του νησιού να έχουν θωρακιστεί απέναντι στον ιό. Το πράσινο πιστοποιητικό είναι μια δικλείδα ασφαλείας για τους επισκέπτες που όμως προϋποθέτει να έχει την αντίστοιχη διασφάλιση και από τον τόπο που τους υποδέχεται.

Συνεπώς το αίτημα για οριζόντιο εμβολιασμό αποτελεί τη μοναδική λύση που θα ανοίξει με ασφάλεια τις πύλες του νησιού. Και αυτό αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας αν πραγματικά θέλει να στηρίξει έμπρακτα τον τουρισμό που, με τη σειρά του, θα δώσει ανάσα στην τοπική οικονομία.

Σε αυτή τη φάση λοιπόν ακούγονται περιττές κάποιες φωνές περί αύξησης των εμβολιαστικών κέντρων που δήθεν θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών. Το θέμα, πέρα από τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες, δεν είναι εκεί. Γιατί το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Το αν θα γίνει αυτό με ένα , δύο ή περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα δεν είναι θέμα που μπορεί να λυθεί από τοπικούς παράγοντες αλλά από το ίδιο το κεντρικό κράτος που οφείλει να βρει τρόπους για να το επιτύχει. Καλό θα είναι λοιπόν, όσοι σπεύδουν να κάνουν δηλώσεις τέτοιου είδους για να εξασφαλίσουν τα πολυπόθητα λίγα λεπτά δημοσιότητας, να εγκαταλείψουν πρακτικές που δεν οδηγούν πουθενά και εκθέτουν τους ίδιους. Ας γίνουν όσα εμβολιαστικά κέντρα χρειάζονται.

Το θέμα είναι να προλάβουμε. Και αυτό είναι υπόθεση που ξεφεύγει από τις δυνατότητες μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή ενός Επάρχου.

Γιώργος Μαρνίκας

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr