Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Δήμο Πάρου

14 Σεπτεμβρίου 2021 14:51

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε στην Πάρο, με τη Δημοτική Αρχή να έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που συνδέονται με την εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε στις απαραίτητες ενέργειες στα σχολεία σε όλο το νησί, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούν τα παιδιά μας.

Ειδικότερα, αξίζει να επισημανθούν:

  • Σε πρακτικό επίπεδο, η Δημοτική Αρχή προέβη σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ σε επίπεδο καθαριότητας και απολύμανσης, όλες οι σχολικές μονάδες παραδόθηκαν σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα.
  • Επίσης, στα σχολεία τοποθετήθηκαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς καθαρισμούς κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους, ώστε η απολύμανση και η υγιεινή των χώρων των σχολείων να είναι η βέλτιστη δυνατή. Συγκεκριμένα, η περσινή χρονιά ξεκίνησε με προσωπικό καθαριότητας 25 άτομα. Φέτος, προκηρύχθηκαν 29 θέσεις από τις οποίες οι 27 έχουν ήδη καλυφθεί, ενώ για τις υπόλοιπες 2 συνεχίζεται η διαδικασία καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον. Παράλληλα, όπου χρειαστεί, είμαστε ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα να παρέμβουμε, με σκοπό να προσλάβουμε επιπλέον άτομα και να διευρύνουμε το ωράριο απασχόλησης του προσωπικού.
  • Τα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών απέναντι στον κορωνοϊό έχουν ληφθεί όπως και τα προηγούμενα χρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες των καθ’ ύλην αρμόδιων Υπηρεσιών. Εκτός από τον σχολαστικό καθαρισμό και την απολύμανση, ο Δήμος θα προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους στα σχολεία, υγρό σαπούνι, αντισηπτικό διάλυμα, απολυμαντικό και χλωρίνη, προκειμένου να διασφαλίζεται το αναγκαίο επίπεδο καθαριότητας και απολύμανσης στο πλαίσιο της τήρησης των οδηγιών και των κανόνων για τη μη διάδοση του COVID 19.

Ακόμη, θα θέλαμε να δώσουμε διευκρινίσεις και όσον αφορά τα παρακάτω:

ΕΠΑΛ Πάρου

Έχουμε ήδη κινήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες απαιτώντας το νόμιμο και αυτονόητο δικαίωμα των 7 μαθητών να σπουδάσουν στο ΕΠΑΛ Πάρου. Για τον λόγο αυτό, με το υπ. αρ. πρωτ: 16090 έγγραφο μας από 08.09.2021 που στείλαμε στο Υπουργείο Παιδείας, έχουμε ζητήσει να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση επίλυση του θέματος με γνώμονα το κοινωνικό όφελος, τις ανάγκες εξειδικευμένων τεχνιτών στην τοπική κοινωνία, την εξασφάλιση ίδιων δυνατοτήτων των παιδιών στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας, τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της νησιωτικότητας και τη διατήρηση χρήσιμων ειδικοτήτων εντός ενός τέτοιου σχολείου. Για το θέμα, υπήρξε εξάλλου και ομόφωνο ψήφισμα του από 08.09.2021 Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου.

Γυμνάσιο Παροικιάς

Ο Δήμος Πάρου αιτήθηκε και έλαβε όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, 6 νέες πλήρως λειτουργικές ειδικές προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας που αντικατέστησαν τις 3 υπάρχουσες, οι οποίες εξυπηρετούν τη δεδομένη στιγμή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σχετικές ανάγκες που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τη μελέτη για το νέο Γυμνάσιο Πάρου, παρόλο που έχουμε λάβει όλες τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες ακόμα περιμένουμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να ορίσει αρμόδιο εκπρόσωπο, που θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του οικοπέδου στον Δήμο Πάρου.

2Ο Δημοτικό Παροικιάς

Προκειμένου να προχωρήσει το έργο, προτείναμε η χρηματοδότηση της μελέτης «Επέκταση 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς» να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, και είμαστε εν αναμονή των επόμενων βημάτων.

 Η Δημοτική Αρχή και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών μας καταβάλλουν αγώνα δρόμου κάθε χρόνο για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες των σχολικών μας μονάδων, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις, πραγματοποιώντας παρεμβάσεις και προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες για μια απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία μας με τους Διευθυντές Α’Βαθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, τις Δημοτικές Σχολικές Επιτροπές καθώς και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να επιτύχουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για την αρτιότερη λειτουργία των σχολείων μας.

Διάφορα άλλα που διακινούνται εσχάτως από οργανωμένες μειοψηφίες για το μείζον θέμα της εκπαίδευσης στο νησί μας, ανήκουν στη σφαίρα της παραπολιτικής, των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και της ιδεοληψίας, αποτελούν ευχολόγια και όχι λύσεις και προτάσεις στο επίπεδο της πραγματικής ζωής.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα