Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ.Σ Πάρου: Όχι παιχνίδια με τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας

21 Ιανουαρίου 2022 17:46

Ο τραγέλαφος της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται και μετά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών είτε με τα τεράστια εκπαιδευτικά κενά είτε με την ασφάλεια και την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών:

  • Στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πάρου εβδομαδιαία χάνονται 321 διδακτικές ώρες!!! λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού και οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι μαθητές της Γ’ Λυκείου ΕΠΑΛ κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο, λόγω αδυναμίας κάλυψης των απαραίτητων διδακτικών ωρών.
  • Μεγάλο θέμα υπάρχει και με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία μας, σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα σε κάποιο τμήμα ή μαθητής έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα εκτός σχολείου. Τα self- tests που δίνονται στα σχολεία δεν επαρκούν για τα επαναλαμβανόμενα τεστ που απαιτούν τα πρωτόκολλα ούτε τα rapid είναι δυνατό πάντα να εκτελούνται από Δημόσια Δομή. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι γονείς σε κάθε περίπτωση βάζουν «το χέρι στην τσέπη» για να καλύψουν τη σχετική δαπάνη.

Τι κάνει το Υπουργείο Παιδείας που προφανώς έχει την αρμοδιότητα;

Η Δημοτική Αρχή από μέρους της οφείλει και μπορεί να στηρίξει τα αιτήματα των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και να απαιτήσει από Υπουργείο Παιδείας την άμεση επίλυση αυτών των προβλημάτων. Ειδικότερα :

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα