Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύριζα Πάρου – Αντιπάρου: Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για τους εκπαιδευτικούς

11 Σεπτεμβρίου 2022 18:55

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ εύχεται στη σχολική κοινότητα των νησιών μας η νέα χρονιά να είναι παραγωγική και χωρίς τα προβλήματα και την αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία του covid-19.

Στην Πάρο, που με ευθύνη της δημοτικής αρχής απουσιάζουν εδώ και χρόνια σοβαρές σχολικές κτηριακές υποδομές, προστέθηκε τα τελευταία χρόνια και το πρόβλημα της στέγασης μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών.

Ο πενιχρός μισθός τους, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα υψηλά ενοίκια της Πάρου, ενώ είναι συχνές και οι περιπτώσεις για μισθώσεις μικρότερης διάρκειας από αυτήν του σχολικού έτους.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, που είναι οξύτατο ιδιαίτερα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, αλλά αδιαφορεί και δεν δίνει λύση, με αποτέλεσμα να αρχίζει να αναπτύσσεται σοβαρός προβληματισμός στους εκπαιδευτικούς μας, κατά πόσον θα πρέπει να είναι πρώτη τους επιλογή τα νησιά μας.

Για να μην βρεθούν και τα σχολεία μας χωρίς εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας χωρίς δασκάλους, θα πρέπει συντονισμένα κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και ή ίδια η κοινωνία να σκύψει πάνω στο πρόβλημα ώστε να βρεθεί άμεσα λύση. Οι εκπαιδευτικοί αξίζουν τον σεβασμό μας και όχι την απαξίωση. Όπως αναφέρει εκπαιδευτικός που εργάζεται εδώ: « το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε το λειτούργημά μας με αξιοπρέπεια»

 

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΟΜ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα