Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς για τον οικίσκο στο γήπεδο Αλυκής

03 Οκτωβρίου 2022 20:18

Σχετικά με το θέμα του βοηθητικού οικίσκου στο γήπεδο Αλυκής θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής

Για οποιαδήποτε   εγκατάσταση σε δημοτική έκταση ακόμη και αν διατίθεται δωρεάν πρέπει να τηρείται μια συγκεκριμένη διαδικασία που ορίζει ο νόμος και έχει ως εξής :

Πρέπει πρώτα να γίνει αίτηση αποδοχής δωρεάς προς την κοινότητα και το δήμο και ακολούθως η κοινότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει αποδοχή της δωρεάς .

Αυτά ορίζει ο νομοθέτης και ορθά γιατί πρέπει ειδικά σε περιπτώσεις δωρεάς να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και δημόσια αποδοχή .

Ακολούθως ,αν η δωρεά αφορά οποιασδήποτε μορφής οίκημα αυτό θα πρέπει να αδειοδοτηθεί κανονικά με βάση τις πολεοδομικές διαδικασίες γιατί προφανώς ούτε ο Δήμος ούτε και ιδιώτης που δωρίζει ένα οίκημα στο δήμο μπορεί να κάνει μια αυθαίρετη κατασκευή .

Για την συγκεκριμένη περίπτωση μετά από ανώνυμη καταγγελία, ο δήμος και η κοινότητα, βρίσκονται καταγγελλόμενοι για αυθαίρετη κατασκευή.

Δυστυχώς ή ευτυχώς ,το Δημόσιο και ο Δήμος οφείλουν να λειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες

θα ακολουθήσουμε τις δέουσες διαδικασίες .

Αναμένουμε την αίτηση αποδοχής δωρεάς ώστε να προχωρήσουμε στην αποδοχή και ακολούθως να γίνουν τα απαραίτητα βήματα αδειοδότησης .

Εμείς ως κοινοτική και δημοτική Αρχή ενθαρρύνουμε προφανώς ανάλογες πρωτοβουλίες και προσπαθούμε να «τρέξουμε» τους χρόνους για να εφαρμοστούν οι σωστές διαδικασίες .

Δεν μπορούμε όμως ,να τις παρακάμψουμε .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα