Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Σε διαβούλευση με φορείς του νησιού το ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης (Βίντεο)

09 Φεβρουαρίου 2023 17:55

Το πρωί της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου του νησιού κ. Μάρκου Κωβαίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πάρου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντηση με εκπροσώπους φορέων από κάθε πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητας ή τομέα δράσης του νησιού.

Στη συνάντηση, ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες και κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με το φλέγον ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης της Πάρου και της αειφορίας της.

Σκοπός, η καταγραφή των προτάσεων των φορέων και κατόπιν η σύσταση αντιπροσωπευτικής επιτροπής, με απώτερο στόχο την υποβολή των προτάσεων σε αρμόδιο επιστημονικό φορέα ο οποίος θα μελετήσει και θα συντάξει εντός λίγων μηνών, πόρισμα για την Πάρο και την βιώσιμη ανάπτυξή της.

Θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη συνάντηση με τη μορφή διαβούλευσης μεταξύ Δημάρχου και φορέων, ώστε να υπάρξει ευρεία αντιπροσώπευση από όλους τους τομείς δραστηριότητας στο νησί.

Καθώς το θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης, δηλαδή η ανταπόκριση στις προκλήσεις της αναπτυξιακής δυναμικής, με σεβασμό ωστόσο στο φυσικό περιβάλλον, στον πολιτισμό, στην παραδοσιακή ταυτότητα και στην αυθεντική φυσιογνωμία του τόπου, αποτελεί φλέγον ζητούμενο για την Πάρο στα χρόνια που έρχονται, η διαβούλευση πάνω στο ζήτημα κρίνεται αναγκαία για τη χάραξη του μέλλοντος στο νησί.

{https://www.youtube.com/watch?v=1zjGEKiDX3o}

dimarxio viosimi01 02

dimarxio viosimi03

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα