×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ο Σκόπας και ο κόσμος του» παρουσιάζεται στη Ρώμη

12 Ιουνίου 2014 22:05

Το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας Πάρου & Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου, την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.,

τα Πανεπιστήμια της Ρώμης ΙΙ και ΙΙΙ καθώς και την Πανεπιστημιακή Σχολή της Πίζας θα πραγματοποιήσουν στην Ρώμη την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 την παρουσίαση της έκδοση του τόμου των πρακτικών του 3ου Συνεδρίου «Ο Σκόπας και ο κόσμος του».

Η έκδοση του τόμου για τον Σκόπα, μοναδικού μέχρι σήμερα έργου αφιερωμένο στον μεγάλο γλύπτη της αρχαίας Πάρου, αποτελεί το επιστέγασμα της αφιλοκερδούς εργασίας των επιμελητών της έκδοσης και έχει προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της έκδοσης έχει προγραμματιστεί μία σειρά εκδηλώσεων παρουσίασης του βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η παρουσίασή του στο Αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου, και στην αίθουσα του Π.Σ. Αρχίλοχος στην Πάρο.

Η παρουσίαση του τόμου στην Ρώμη έχει πολλαπλή σημασία καθώς θα συμβάλει ουσιαστικά στην προβολή και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάρου σε μία χώρα που από την ύστερη αρχαιότητα θαύμαζε και αγαπούσε την ελληνική δημιουργία και ειδικότερα την τέχνη του παριανού γλύπτη πολλά έργα του οποίου έχουν μεταφερθεί και έχουν στηθεί σε ναούς και δημόσια οικοδομήματα της Ρώμης.

Παράλληλα θα προωθήσει την ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων με πολλές πόλεις εντός και εκτός Ελλάδας προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τον καλλιτεχνικό πλούτο του νησιού μας.

Στην εκδήλωση παρουσίασης στη Ρώμη τον Δήμο Πάρου θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. κ. Άννα Κάγκανη Κορτιάνου και τον Π.Σ. Αρχίλοχο το μέλος του συλλόγου κ. Σπύρος Μητρογιάννης.

Η Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Άννα Κάγκανη - Κροτιάνου

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr