Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νάουσα Πάρου-Νάουσα Ημαθίας: Ήρθαν και πάλι κοντά, έστω και νοερά… (Βίντεο)

20 Ιουλίου 2015 19:43

Αυτή η σχέση κρατάει χρόνια...Η αδελφική σχέση ανάμεσα στις δύο «Νάουσες» που ξεκίνησε το 1993 συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ξεκίνησε δειλά-δειλά ανάμεσα στον «Πυρσό» Νάουσας Ημαθίας και στο Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου» με κοινές εκδηλώσεις και επισκέψεις.

Ακολούθησαν οι Δήμοι ενώ τώρα το παριανό Συγκρότημα συνεχίζει με δράσεις που αφορούν και την «μεγάλη» Νάουσα.
Τον περασμένο Ιούνιο η Χορωδία Νάουσας υπό τις οδηγίες της μουσικού κας Φ. Θεοφίλου, Δ/ντριας του Γυμνασίου Νάουσας, παρουσίασε αφιέρωμα στον συνθέτη Στ. Κουγιουμτζή ενώ παράλληλη εκδήλωση γινόταν και στην άλλη Νάουσα, την ίδια μέρα και ώρα! Είχε προηγηθεί επικοινωνία των συντελεστών και από τις δύο πλευρές.
Την περασμένη Κυριακή οι Ναουσαίοι της Πάρου παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στην παράδοση της Μακεδονίας επικεντρώνοντας στα ήθη , έθιμα και χορούς της συνονόματης πόλης. Το αφιέρωμα περιλάμβανε μερική αναπαράσταση του εθίμου «Γενίτσαροι και Μπούλες», ενώ στη συνέχεια οι χορευτές απέδωσαν τους χορούς της μακεδονικής πόλης «Μακρινίτσα», «Μελικέ» και «Νιζάμικο». Ακολούθησαν χοροί και από άλλες μακεδονικές περιοχές με τις αντίστοιχες φορεσιές.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν έθιμα και χοροί των Κυθήρων, της Ζακύνθου, των Μεγάρων και της Πάρου που ενθουσίασαν τους θεατές που γέμισαν το προαύλιο της εκκλησίας της παναγίας στη Νάουσα.
Οι μουσικοί που πλαισίωσαν την εκδήλωση ήταν οι οι Μανώλης Δελέντας, Μαρουσώ Μενέγου, Ζαχαρούλα Τσαντουλή, Παναγιώτης Μενέγος, Άννα Ρούσσου και Ευαγγελία Τριπολιτσιώτου.
Η επόμενη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συγκροτήματος θα γίνει την επόμενη Κυριακή 26/7, στον ίδιο χώρο, στις 9μ.μ..[περισσότερες πληροφορίες σε νέα ανακοίνωση.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr