Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1η μέρα της «Γιορτής του Ρεβιθιού» στον Πρόδρομο Πάρου με ρεβιθομαγειρέματα και άλλες εκδηλώσεις….(Βίντεο)

28 Ιουλίου 2019 15:12

Άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιουλίου η αυλαία των διήμερων εκδηλώσεων της «Γιορτής του Ρεβιθιού 2019» στον Πρόδρομο.


Ολόκληρο το χωριό, μια ζεστή αγκαλιά για τον κόσμο που περιδιάβαινε τα γραφικά σοκάκια μέσα στα οποία είχε στηθεί το σκηνικό της υπαίθριας γιορτής που ήταν αφιερωμένη στο ρεβίθι.
Όλα όμως έπρεπε να γίνουν με τη σωστή σειρά και οι εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν παρά να ξεκινήσουν με το άναμμα του παλαιού φούρνου και το φούρνισμα της περίφημης παριανής ρεβιθάδας!

Τα ρεβιθομαγειρέματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί! Παρουσιάστηκαν αναλυτικά παραδοσιακές συνταγές για τους μυρωδάτους ρεβιθοκεφτέδες και τα τραγανά παριανά στραγάλια και κατόπιν τα νοστιμότατα αυτά εδέσματα παρασκευάστηκαν μπροστά στον κόσμο γεμίζοντας με αρώματα την ατμόσφαιρα! Μαζί με σούμα που προσφέρθηκε γενναιόδωρα ως συνοδευτικό, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γευτεί και να απολαύσει τις φρεσκομαγειρεμένες παραδοσιακές αυτές γεύσεις της Πάρου που φτιάχνονται με πρώτη ύλη το ρεβίθι.



Και οι λιλιπούτειοι όμως επισκέπτες της Γιορτής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον «πρωταγωνιστή» της εκδήλωσης, δηλαδή το ρεβίθι, με έναν άκρως διασκεδαστικό τρόπο! Τα παιδιά μετείχαν σε ένα θεατρικό δρώμενο φαντασίας και περιπέτειας σύμφωνα με το μύθο του οποίου, το στραγάλι και οι φίλοι του σώζουν τον πλανήτη!

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στον φιλόξενο Πρόδρομο ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με την προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η πορεία του Ρεβιθιού». Το ντοκιμαντέρ, ως ένα ταξίδι γνώσης στην ιστορία του οσπρίου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού μυώντας το στην πορεία του ταπεινού κατά πολλούς γεννήματος της νησιώτικης γης το οποίο συνδέθηκε διαχρονικά με τον γαστρονομικό πολιτισμό του Αιγαίου και φυσικά της Πάρου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr