Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παριανή Αποκριά» με πολύ χορό και αφιέρωμα στα έθιμα και τους χορούς της Καππαδοκίας

26 Φεβρουαρίου 2020 18:04

Όλη η Πάρος ήταν εκεί, στην Αίθουσα του ΕΠΑΛ , το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου για δει τη φετινή «Παριανή Αποκριά» που είχε έντονο χρώμα από τα έθιμα και τους χορούς της Καππαδοκίας.


Χορευτές από όλο το νησί μαζί με το Μουσικό τμήμα του Συγκροτήματος, τη Θεατρική Ομάδα και την Χορωδία Νάουσας, έδειξαν και φέτος ότι υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι της Πάρου, νέοι και μεγαλύτεροι, που πιστεύει ότι αξίζει να ασχοληθεί με τον πολιτισμό και την τέχνη μέσα από τη συλλογική δράση .

Για τέσσερις ώρες, δεκαεπτά θέματα ενθουσίασαν στον κόσμο που γέμισε την μεγάλη αίθουσα της εκδήλωσης και χειροκρότησε μικρούς και μεγάλους. Μοντέρνος χορός, παλιά παριανά αποκριάτικα παιχνίδια, σατιρικά στιγμιότυπα, παραδοσιακοί χοροί, μουσικοκινητικά δρώμενα, ζωντανή μουσική και τραγούδι κράτησαν το ενδιαφέρον όλων.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν το αφιέρωμα στην παράδοση της Καππαδοκίας και του Ικονίου. Ξεχωριστή εντύπωση έκανε η αναπαράσταση του δρομικού δρωμένου του Αγίου Βασιλείου, όπως και ο σπάνιος χορός «Βάρα βάρα» σε δύο επίπεδα χορευτών. Οι παραδοσιακοί χοροί και αποκριάτικα έθιμα της Πάρου, της Κρήτης με τη συνοδεία λύρας, Θάσου, των Βουρλών της Μικράς Ασίας, της Σάμου, των Σποράδων, των Δωδεκανήσων, της Ηπείρου της Κέρκυρας, της Ίμβρου και άλλων περιοχών με τις εντυπωσιακές φορεσιές και τα χαμόγελα των χορευτών έκαναν τους φίλους και συγγενείς τους να καμαρώνουν. Οι μουσικοί του Συγκροτήματος απέδωσαν αυθεντικά την παράδοση των περιοχών του Ελληνισμού και ήταν οι Μαρουσώ Μενέγου, Αντώνης Πρέκας, Χάρης Κόχυλας, Φένια Θεοφίλου, Άννα Ρούσσου, Φίλιππος Κρητικός.

Πολλοί συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους οποίους ευχαριστούμε και ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες του νησιού για την ενίσχυση της λαχειοφόρου αγοράς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, στον Διευθυντή και τον Σύλλογο καθηγητών του ΕΠΑΛ Πάρου.

Με τιμή για την επιτροπή

Υπαπαντή Ρούσσου

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr