Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα - Μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Οικογένεια και σύγχρονο σχολείο

01 Μαρτίου 2020 21:18

Σε μια κοινωνία που συνεχώς εξελίσσεται, το σχολείο εξακολουθεί να διαδραματίζει ίσως και τον πιο σημαντικό παράγοντα για τη σωστή προετοιμασία και τον κατάλληλο εφοδιασμό της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, των παιδιών.


Με αφορμή τον ανωτέρω συλλογισμό, η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε προϊόν των ερεθισμάτων της συναστροφής μας, τόσο με τα παιδιά όσο και με τους γονείς τους στο σχολικό περιβάλλον.

Στόχος η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση, η αποδοχή και η υποστήριξη των εμπλεκομένων. Κύριος άξονας της θεματολογίας θα είναι μια εισαγωγική προσέγγιση παιδιών και εφήβων με ιδιαιτερότητες, τρόποι ασφαλούς παρέμβασης και διαδικασίες συμπερίληψής τους στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.

Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας θεωρείται τα τελευταία χρόνια και η εισαγωγή της τεχνολογίας στο σύγχρονο σχολείο, δεν θα μπορούσε επομένως να λείπει η επιστήμη της πληροφορικής από τη δομή της εν λόγω εκδήλωσης κατά την οποία θα επιδιωχθεί η ενημέρωση των τρόπων ορθής χρήσης της σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες των παιδιών αυτών.

Το παζλ θα συμπληρωθεί με τις απόψεις καθηγητών γενικής εκπαίδευσης και τον τρόπο που υλοποιείται η αρχή της συμπερίληψης ενώ θα ολοκληρωθεί με την ενημέρωση των δράσεων των φορέων της τοπικής κοινωνίας, πιο συγκεκριμένα του Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Με το πέρας των θεματικών ενοτήτων, θα παραχωρηθεί χρονικό περιθώριο για ερωτήσεις από το κοινό με ανταλλαγή απόψεων, ώστε να παραχθεί εποικοδομητικός διάλογος.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr