Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Το παραδοσιακό Πανηγύρι του Κλήδονα με «οικοδέσποινα» την πανέμορφη Αλυκή μάγεψε τον κόσμο! (Βίντεο + Φωτό)

24 Ιουνίου 2022 18:21

Είναι από τα λίγα πανηγύρια της Πάρου που συνίστανται στην αναβίωση δρώμενων της λαογραφικής μας παράδοσης και για το λόγο αυτό έχουν εξαιρετική επιτυχία!

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν επιτυχημένα το Πανηγύρι του Κλήδονα, στην παραλία της Αλυκής το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου. Ο κόσμος που το τίμησε πολύς, πάνω από 1.000 άτομα παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τις μεγάλες θεαματικές φωτιές που ανάφτηκαν στην παραλία από τους μικρούς βαρκάρηδες οι οποίοι έπλευσαν με τα φωτισμένα σκαριά τους μέχρι εκεί, κάνοντας τη νύχτα μέρα και την ατμόσφαιρα μαγευτική!

alyki klidonas 0011

Αναβίωσε το έθιμο του αμίλητου νερού και κάηκαν οι περίφημοι Μάηδες, ενώ αρκετοί τολμηροί πέρασαν πάνω από τις φωτιές του Κλήδονα για να ξορκίσουν κατά το έθιμο το κακό!

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πάρου, η ΚΔΕΠΑΠ, η Κοινότητα Αγκαιριάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς και ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Αλυκής. Στον κόσμο προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα και καταναλώθηκαν 70 κιλά ψαριού και 50 κιλά σούμας.

alyki klidonas 0010

{https://www.youtube.com/watch?v=cE0G9EiCnPk}

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτική νησιώτικη παράσταση από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς και στο τέλος το γλέντι άναψε και όλοι έγιναν μια παρέα χορεύοντας και διασκεδάζοντας υπό τους ήχους ζωντανής νησιώτικης μουσικής.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά, η παραλία της Αλυκής ζωντάνεψε και έγινε η ζεστή αγκαλιά του παραδοσιακού πανηγυριού. Το τοπίο ειδυλλιακό, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η Αλυκή είναι ένας από τους γοητευτικότερους παραθαλάσσιους οικισμούς της Πάρου που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

alyki klidonas 0012

Αν βρεθείτε στην Αλυκή, μην παραλείψετε να απολαύσετε ολόφρεσκους ουζομεζέδες και ψαρολιχουδιές στην ψαροταβέρνα – ουζερί «Μουράγιο». Το κατάστημα βρίσκεται στο ιδανικότερο σημείο, πάνω στην παραλία της Αλυκής και η θέα στο εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα από εκεί είναι μοναδική! Υπέροχα, πεντανόστιμα θαλασσινά πιάτα σας περιμένουν στο «Μουράγιο» τα οποία μπορείτε να απολαύσετε με κρασί ή ουζάκι, σε ένα περιβάλλον φιλικής εξυπηρέτησης και μαγευτικής θέας!

alyki mouragio

Επίσης να θυμάστε ότι ο all - day must προορισμός σας στην Αλυκή είναι το εξαιρετικό Restaurant – ouzeri – café «Nikoleta».
Το φιλόξενο «Nikoleta» είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να ικανοποιήσει κάθε σας γαστρονομική απαίτηση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ολόφρεσκα πρωινά και απολαυστικά καφεδάκια, ουζομεζέδες, νόστιμα πιάτα και λιχουδιές σας περιμένουν στην παραλία της Αλυκής με θέα το νέο λιμάνι της. Μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε για να πάρετε μια γεύση από το φιλικό περιβάλλον του και τις υπέροχες γεύσεις του που αποπλανούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

alyki nikoleta

alyki klidonas 0013

alyki klidonas 0015

alyki klidonas 0016

alyki klidonas 01

alyki klidonas 02

alyki klidonas 03

alyki klidonas 04

alyki klidonas 0017

alyki klidonas 06

alyki klidonas 07

alyki klidonas 08

alyki klidonas 09

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr

Σχετικά Άρθρα